mix

ESL turnuvaları VR ile izlenebilecek

Esporun öncü kuruluşlarından ESL, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile sektörün geleceğinde önemli bir yer kaplayacak sanal gerçekliğin ilk büyük adımını attığını duyurdu.

Sanal gerçeklik (VR) yayın hizmeti veren SLIVER.tv ile anlaşmaya gittiğini duyuran şirket, önümüzdeki Intel Extreme Masters Katowice ve ESL One Cologne gibi turnuvaların da içerisinde yer alacağı 2017 etkinliklerini, 360° VR yayın seçeneğiyle izleyicilerin karşısına çıkaracak.

Şu an için ESL One New York ve IEM Oakland olmak üzere iki turnuvada denemesi yapılan VR sistemi, bu yayınlara 130,000 tekil seyirciyi çekmeyi başarmıştı. 2017’de ise resmen yayın hayatına geçecek olan sistem ile açıklanmamış beş ESL turnuvası ve yedi DreamHack etkinliğinin de dahil olduğu toplam 17 turnuva sanal gerçeklik cihazlarıyla izlenebilecek.

Şirketin ürün yöneticisi Stuart Ewen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “SLIVER.tv ile geçtiğimiz sene ESL One New York ve IEM Oakland’daki ortaklığımız neticesinde yapılan tarihteki ilk CS:GO ve League of Legends VR yayınları hem bizim, hem de taraftarlar, takımlar ve oyuncuların beklentisini aşmıştı. Bu yıl da Katowice’deki IEM turnuvasıyla başlamak üzere yıl boyunca yedi etkinlikte SLIVER.tv ile ortak bir çalışma sergileyeceğimiz için çok mutluyuz,” ifadelerine yer verdi.

Oyun ve yayıncılık sektörlerinde geleceğin en kilit teknolojisi olarak değerlendirilen sanal gerçekliğin espora da bu şekilde giriş yapıyor olması büyük önem arz ediyor. Hem maçları, hem de turnuva ortamını sanal gerçeklik ile oradaymış gibi takip etmek birçok şeyi değiştirecektir.

 

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir