mix

ESL yayınları Facebook’a da geliyor

Esporun öncü kuruluşlarından ESL, esporu geleneksel araçlara taşımaya devam ediyor. Farklı markalarla imzaladığı çeşitli anlaşmalar ile kendi organizasyonlarını farklı platformlarda canlı yayınlayan şirket, son olarak Facebook ile benzeri bir anlaşmaya vardı.

Wall Street Journal’ın haberine göre, bundan sonra Facebook’ta ESL etkinlikleri canlı yayınlanırken, oyuncu röportajları ve çok daha fazla espor içeriği de kullanıcıların ana sayfasındaki yerini alacak. İki şirket arasındaki anlaşma sosyal ağa tam yetki vermezken, ESL’in yayınları Twitch ve Twitter gibi diğer platformlarda yayınlanmaya da devam edecek.

Facebook, oyun ve espora ilgisini bir kez daha vurgulayan yeni anlaşma dışında daha önce G2 Esports, Echo Fox ve Team Dignitas ile ortaklığa gitmiş, takımlar diğer uygulamalar haricinde sosyal ağ üzerinden de canlı yayınlar yapmıştı.

ESL ise Mart ayının başlarında Twitter ile bir anlaşma imzalayarak belirli turnuvaları Twitter üzerinden canlı yayınlamaya başlamıştı. Şirket kısa süre önce de Emirates Havayolları’nın uçuş eğlence sistemlerine geçmiş ESL turnuva kayıtlarının ekleneceğini ve yolcuların uçuş sırasında espor içeriklerini seyretme olanağı sağlayacağını duyurmuştu.

Turnuvaları rekor kıran izlenme oranlarına ulaşan ESL ile anlaşmaya giren Facebook, bu sayede espor ve oyun endüstrisinde edinmek istediği yere bir adım daha yaklaşmış oldu. ESL ise milyarı aşkın aylık aktif kullanıcıya sahip olan sosyal ağ sayesinde hali hazırda ciddi kitlelere eriştiği esporu çok daha fazla kişiye ulaştırma imkanı yakaladı.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir