mix

ESL’i satın alan şirket DreamHack’i de satın aldı

İsveç’in önde gelen medya gruplarından olan MTG, e-sporun en büyük turnuva düzenleyicilerinden olan DreamHack’i satın aldı. Dreamhack’in tüm kontrollerini 28 milyon dolar gibi uçuk bir rakama satın alan MTG böylelikle organizasyonun yeni sahibi oldu. Temmuz ayında da ESL’i satın alan medya grubu DreamHack ile birlikte dünyanın en büyük espor organizasyonlarını artık elinde bulunduruyor.

2016 yılı için DreamHack’in tam yedi tane zamanlanmış etkinliği bulunmakta. Ayrıca Mayıs ayında ilk defa Amerika’da da bir etkinlik düzenlenecek. Organizasyonun yeni sahibi ile birlikte Amerika’da nasıl bir başarıya imza atacağı da merak konusu. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Cluj-Napoca,  Counter Strike adına senenin en büyük turnuvası olmuştu. DreamHack kış sezonu ise Jonkoping’de Kasım ayının sonunda düzenlenecek. Bu etkinlikte ise Counter-Strike FaceIt League finali ve 40 bin dolarlık Hearthstone turnuvası yer alacak.

Dünyanın en çok takip edilen iki en büyük espor organizasyonuna tamamen sahip olan MTG başarılı olacak gibi gözüküyor. E-spor ile yakından ilgisi bulunan İsveçli şirketin bu iki önemli organizasyon ile oyunculara neler sunacağını ise çok yakında görmüş olacağız.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir