mix

Espor, NBA’e geliyor

Geleneksel sporların espora ilgisi artarak devam ediyor. Hali hazırda bünyesindeki en büyük takımlardan espora yatırımlar gördüğümüz NBA, bizzat organizasyon olarak 2K oyunlarının geliştiricisi Take-Two Interactive ile ortaklığa giderek espor ligi düzenleyecek.

NBA düzeyinde profesyonel bir spor ligi tarafından düzenlenecek ilk espor girişimi olan bu organizasyon, hali hazırda uygulanan gerçek NBA sezonuyla aynı düzende ilerleyecek. Tüm takımların başına “e” takısı getirilen beş kişilik bir NBA 2K kadrosu olacak ve beş ay sürecek maratonda tüm takımlar birbiriyle karşılaştıktan sonra play-off’lara ve ardından şampiyonluk maçına geçilecek. Yine NBA’de olduğu gibi tüm takımlar espor oyuncularını sezon öncesinde draft ile seçecek. Oyuncular organizasyon bünyesinde maaş alacak, antrenman yapacak ve nihayetinde profesyonel NBA 2K oyuncusu olarak tam zamanlı bir iş olarak bunu gerçekleştirecek. Bu noktada NBA’in beş aylık normal sezonu dışında espor takımlarının farklı turnuvalarda mücadele etmesi de olası görünüyor.

Şu an için geleneksel sporlara baktığımızda FIFA’nın espor tarafında aktif bir rol oynadığını söylemek mümkün ancak basketbola yönelik bu kalibrede bir girişim olmamıştı. 1999’dan beri NBA ile birlikte çalışan Take-Two Games, NBA 2K serisiyle 68 milyonun üzerinde oyun satmış durumda. İki kurum arasındaki birliktelik daha önce başarıya ulaştığını gösterse de, son çıkan NBA 2K17 oyunu için topluluğun büyük soru işaretleri bulunuyor. Oyunu espor ekosistemine uygun görmeyen oyuncular, girişim ne kadar büyük olsa da başarısızlıkla sonuçlanmasının şaşırtıcı olmayacağını belirtiyor. Hali hazırda oyunun Steam sayfasındaki incelemelerde hilecilere yönelik şikayetlerin sayısı azımsanmayacak düzeyde ve oyunda da çok sayıda hata bulunduğu sık sık dile getiriliyor. Ek olarak espor oyunlarında alışık olduğumuzun aksine NBA 2K17’de oyuncuların kontrolü altında olmayan fazla miktarda faktör bulunuyor.

NBA ile Take-Two’nun bu şikayetleri nasıl karşıladığı ve planlanan espor ligi için ne düzeyde bir çalışma yapacağı bilinmiyor. Hali hazırda NBA takımlarından Philadelphia 76ers farklı oyunlarda mücadele eden Team Dignitas’ın sahibi. Houston Rockets takımı yatırım alternatifleri için bir espor direktörünü işe aldı ve Milwaukee Bucks, Memphis Grizzlies ve Washington Warriors sektöre yatırım yaptı.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir