mix

Espor oyuncuları, Elementary dizisine konuk olacak

Esporun büyümesi dur durak bilmeden devam ederken, sahneye bu sefer de televizyon kanadı göz kırptı. Amerika’daki CBS kanalında yayınlanan ve efsane Sherlock Holmes serisine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Elementary, 19 Şubat’ta yayınlanacak espor odaklı bölümünde profesyonel oyuncuları konuk edecek.

Bölümde konuk oyuncu olarak rol alacak isimler arasında büyük çoğunluğumuzun tanıyacağı Optic Gaming’in CS:GO yıldızı Tarık “tarik” Çelik dışında Team EnVyUS’ın popüler Call of Duty oyuncusu Jordan “JKap” Kaplan, Super Smash Bros oyuncuları Hendrick “DJ Nintendo” Pilar ve Ryan “The Moon” Coker-Welch bulunuyor. Profesyonel oyunculara sektör veteranı Arturo “TS Sabin” Sanchez eşlik ediyor. Esporun farklı oyunlarından diziye dahil edilen bu yıldızlar kadrosu, bölümde kurgusal “Team Profine” takımının oyuncularını canlandıracak. Sherlock Holmes ile Dr. Watson ise Kanada’dan gelecek vaat eden bir espor oyuncusunun cinayetini çözmeye çalışacak.

Dizinin senaristi ve yapımcılarından Robert Hewitt Wolfe, konuyla ilgili ESPN’e verdiği demeçte esporda takımların, diğer takımların en iyi oyuncularına kurallara aykırı şekilde teklifler götürdüğünü (poaching) görmesiyle sektöre ilgi duymaya başladığını söylerken, bir yılı aşkın bir süre rafta kalan fikir, yapımcının izlediği bir canlı yayın ile gerçeğe dönüştü. Kendisi de oynadığı oyunların canlı yayınlarını ve videolarını izlediğini kaydeden Wolfe, “canlı yayında cinayet” düşüncesini nihayetinde diziye dahil etmeye karar verdi. Dizinin diğer senarist ve yapımcısı Jeffrey Paul King de bunun ardından gerçek espor oyuncularını konuk olarak almayı önerdi.

Team Profine oyuncuları bölümde League of Legends veya Dota 2’ye benzeyen, koridor itmeli bir oyun oynarken görüntülenecek. Ancak ne yazık ki hiçbir oyuncunun bir repliği bulunmayacak, yıldız isimler yaklaşan bir turnuvaya hazırlanmak adına takım evlerinde oyun oynarken ekrana yansıyacak. Dizide gerçek bir oyunu göstermek istediklerini belirten Wolfe, yasal sebeplerden ötürü bunu gerçekleştiremediklerini de ekliyor.

Özellikle son bir yılda artan yatırımlar ile ana akım medyanın da ilgisini her geçen gün daha fazla çeken esporun, tüm dünyada takip edilen böyle bir dizide ele alınması ise biz taraftarlar açısından oldukça eğlenceli olacak gibi görünüyor. Bakalım oyuncular bu sefer nasıl oynamış.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir