mix

Fnatic 7 milyon dolar yatırım aldı

Dahil olduğu tüm oyunlarda her daim şampiyonluğu hedefleyen Avrupa’nın espor devi Fnatic, içlerinde büyük spor kulüplerinin de yer aldığı bir grup isimden 7 milyon dolar yatırım aldı.

Esporun henüz kısa tarihindeki en yüksek miktarlardan biri olma özelliği taşıyan bu yatırıma daha önce FIFA takımı için Fnatic ile işbirliğine giden AS Roma’nın sahibi, espora ilgisi her geçen gün artan NBA’den Boston Celtics’in sahibi, dünyanın en gelişmiş üniversitesi MIT’nin Media Lab direktörü Joi Ito ve bilgisayar donanımı üreticisi Fractal Design CEO’su ve kurucusu Hannes Wallin gibi isimler katkı sağladı.

Benzer bir yatırım, sadece bir ay kadar önce Kuzey Amerika’nın en büyüklerinden Cloud9’a 3 milyon dolar değerinde yapılmış, Reddit kurucularından Alexis Ohanian ile NBA’de son olarak Cleveland Cavaliers forması giyen Andrew Bogut gibi isimlerin dahil olduğu toplam 21 kişi katkı sağlamıştı.

7 milyon dolarlık bu son yatırımın hali hazırda güçlü bir konumda bulunan Fnatic’i daha da güçlendireceğini söylemek mümkün. Maddi açıdan geleceğe hazırlıklı bir hâle gelen organizasyonun ilk olarak yakında başlayacak Overwatch League başta olmak üzere daha fazla espor dalında mücadele etmesi bekleniyor.

Fnatic, Şubat ayında AS Roma ile ortaklığa giderek futbol kulübünün adı altında ilk FIFA takımını kurmuş, bu ortaklık İtalyan devini espor sahnesine tanıtmıştı. Yeni yatırım aynı zamanda Roma’nın espora ilgisinin devam edeceğini işaret ediyor. Nitekim Fnatic kurucusu Sam Matthews da basın açıklamasında özellikle spor kulüpleri, medya şirketleri ve yüksek profilli kişilerin ilgisi ile esporun daha da büyüyeceğini kaydediyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

2 Comments

  • Harun berat çakıroğlu 11 Nisan 2017

    Abi andrew bogut goldn state’te oynamıyor neden 2dir yazıyosunuz düzeltmeniz için yorum yapıyorum kaale almıyosunuz

    • Cem Özdemir 11 Nisan 2017

      Özür dileriz. :( Önceki yazı yüzünden bu da öyle oldu zaten ama ikisini de düzelttik şimdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir