mix

Fnatic, Formula 1 takımına Mercedes’in eski CEO’sunu dahil etti

Avrupa’nın en köklü espor organizasyonlarından Fnatic, Mercedes Formula 1 takımının eski CEO’su Nick Fry’ı pazarlama stratejisi departmanının başına getirdi.

Formula 1’in espor kısmında yer alma hamlesinden önce, Fnatic 8 farklı oyun ile taraftarlarının önüne çıkıyordu. League of Legends ve CS: GO takımları, espor topluluğunun tercihleri etkisiyle daha çok göz önünde olsa da, sektörden gelen haberler espor pazarındaki çeşitliliğin giderek artacağını kanıtlar nitelikte.

Espor dünyasının popüler organizasyonları, sektörün yeni cazibe merkezlerinden biri olan Formula 1 için yatırımlarını yapmaya devam ediyor. İngiliz ekibi Fnatic’in pazarlama stratejisi departmanının başına getirdiği Nick Fry, Formula 1 takipçileri tarafından oldukça bilinen bir isim. 11 sene boyunca Formula 1 piyasasında çeşitli takımlarda çalışan Fry, bu sürenin büyük bir kısmında Mercedes AMG’nin önderiydi. Dönemin başarılı takımında CEO pozisyonunda görev yapan Fry, 2009 yılında Mercedes pilotu Jenson Button’ın F1 şampiyonluğunun da mimarları arasındaydı.

Daha önce Fnatic bünyesinde bulunmayan bu yeni pozisyonun görev tanımları arasında organizasyonun ticari yol haritasını belirleme ve uluslarası pazarda atılacak stratejik adımlara yön verme de var. Daha önce espor ile ilgili herhangi bir projede bulunmayan Fry, “Bu kadar ileri görüşlü bir organizasyonun içinde olacağım için çok heyecanlıyım. Fnatic zaten spor, müzik ve eğlence dünyasında bilinen bir marka. Benim görevim sadece bu algıyı güçlendirmek değil, aynı zamanda üstüne yeni şeyler inşa etmek.” şeklinde konuştu.

Ülkemizde de popülerliği artan Formula 1 esporunda gururumuz Cem Bölükbaşı’nın Fernando Alonso G2 Esports takımında başarısını sürdürdüğünü hatırlatalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir