mix

Fujitora, vize sorunları nedeniyle WESG’ye katılamayacak

Royal Youth takımının Hearthstone oyuncusu Fujitora, geçtiğimiz sene şampiyonu olduğu World Electronic Sports Games’e bu sene vize alamadığı için katılamayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz sene WESG 2017 Hearthstone şampiyonu Fujitora, Twitter üstünden yaptığı açıklamada WESG 2018’e katılamayacağını belirtti. Sebep olarak vize alamadığını belirten başarılı esporcunun bu durumu herkesi bir hayli üzdü. Kendinin de bir hayli üzgün olduğunu belirten isim hayranlarından büyük destek aldı. Espor Federasyonu’ndan konu hakkında bir açıklama henüz gelmedi. Tabii konu vize ve ülke ilişkileri olunca Espor Federasyonu’nun da yapabilecekleri bir hayli kısıtlı.

Fujitora geçtiğimiz sene katıldığı WESG 2017’de gruplarını lider bitirip elemeleri de geçerek finalde Luker’in rakibi olmuştu. Luker’i de 4-2’yle geçen başarılı oyuncu 150.000$’lık ödülün sahibi olmuştu. Fujitora’nın bu başarısı çoğu tarafından espor alanında ülkemiz adına yurtdışındaki en büyük başarı olarak görülüyor. Ülkemizin en başarılı esporcularından olan isim daha önce Thunderup ve Berserkci ile 2018 Heathstone Global Games’te ülkemizi temsil etmişti ancak turnuva pek de bekledikleri gibi geçmemişti.

CS:GO, Hearthstone, Dota 2, PES 2019, Starcraft 2 ve VainGlory oyunlarında turnuvaların düzenlendiği dünyanın en prestijli organizasyonlarından WESG, Çin’de düzenleniyor. Bilindiği üzere politik sebeplerdeen dolayı Çin bizim için vize alması en zor ülkelerden biri. Ülkelerin arasındaki ilişkinin yan etkilerinin böyle olması ise bir hayli üzücü. Umarız Fujitora ilerleyen turnuvalara katılabilir ve daha önce yaptığı gibi uluslararası başarılar elde edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir