mix

Gaming Gear Shop CEO’su seksist açıklamalarda bulundu

Günümüzün en büyük sorunlarından seksizm espor dünyasında bir kez daha ortaya çıktı.

Uzun süredir çeşitli örneklerle önümüze çıkan cinsiyet ayrımcılığı neredeyse her sektörde varolan ciddi bir sorun. Genellikle erkeklerin çoğunluk olduğu sektörlerde ise vahim durumlar gözlemlenebiliyor. Esporda ise bilindiği üzere pastanın çoğu erkeklere ait.

Yurtdışında oyuncu ekipmanları satan Gaming Gear Shop CEO’su Joshua Forbes, Twitter ve LinkedIn’den yaptığı ağır seksizm içeren yorumuyla gündeme oturdu. TLP Gaming CEO’su Maria Espino’nun yayınladığı kadınların spora ilgisi konulu yazıya uzun ve ofansif bir cevap veren Forbes büyük tepki topladı. Yorumunda kadınların “gerçek dünyada” güzellik ve zekayla ilgilendiğini ve bunların espor camiasıyla bir ilgisi olmadığını savundu. Esporun kas hafızası ve içgüdülerden oluştuğunu belirten Forbes, insanlığın ilk zamanlarından beri erkeklerin bu konularda kadınlardan üstün olduğunu söyledi. Yazısının neredeyse tamamı erkeklerin kadınlardan üstünlüklerinden oluşuyor ve kadınların yetersiz olduğu savunuluyor.

Bu yorumlardan sonra internet ayağa kalktı diyebiliriz. Forbes’a çok büyük tepkiler yağdı. Mağaza ortaklarından weploy firması ise Twitter’dan mağazayla olan ilişkilerini keseceklerini açıkladı. Esporun büyüklüğü beraberinde gelen düşünce ve insan çeşitliliği sektörü ikiye bölmüş durumda. Forbes’a katılanlar ve katılmayanlar. Katılmayan kitle yorumların çağ dışı olduğuna inanıyor. 21. yüzyılda kadınların bazı şeyleri başaramayacak olmasına inanılması üzücü. Konuyla alakalı ileride neler yaşanacağı ise merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir