mix

Gillette, ESL ortaklığıyla espora giriyor

Dünyaca ünlü tıraş bıçağı markası Gillette, ESL ile sponsorluk anlaşması imzalayarak espor sektörüne giriş yaptı. Şirket, bu anlaşma ile beraber xPeke’yi de global marka elçisi olarak duyurdu.

2017’nin daha ilk ayını geride bıraksak bile bu sene espor için daha önce görülmemiş bir hızla başladı. Tüm dünyada espora yatırımlar günden güne hızlı bir şekilde artarken, son olarak Gillette de sektöre adım attı. Avrupa’da futbol kulüplerinin ilgisi ile Amerika’da NBA takımlarının espor takımlarını satın alması sektörü ciddi bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Yakın geçmişe baktığımızda Audi, E-LEAGUE Major 2017’de şampiyon olan Astralis ile dev bir sponsorluk anlaşması imzalamış, Visa da yine Avrupa’nın güçlü organizasyonlarından SK Gaming’in sponsoru olmuştu. Ülkemizde Şampiyonluk Ligi’ne Vestel desteği gelirken, 1907 Fenerbahçe Espor ile Galatasaray Espor takımları da İş Bankası Maximum Kart ile güçlü sponsorluk anlaşmaları imzalamıştı. Hatta Brezilya’nın efsane forveti Ronaldo da ülkesinin önemli takımlarından CNB Esports’a yatırım yapmıştı.

Dün akşam itibariyle bir basın bültenine ek olarak sosyal medya paylaşımlarıyla espora girişini duyuran Gillette, 24-26 Şubat tarihleri arasında oynanacak IEM Katowice 2017 turnuvasında League of Legends sponsoru olacak. Hali hazırda dünyanın her yanından spor liglerindeki en başarılı sporcular ile birlikte yer aldığını belirten şirket, bu sponsorluk kapsamında IEM Katowice’i ziyaret eden takım ve taraftarlara, alanda kuracağı RZR MKR Tasarım Stüdyosu aracılığıyla üç boyutlu baskı teknolojisini kullanarak Gillette jilet bıçak tutacaklarını özelleştirme imkanı sunacak. Açılış hafta sonu boyunca Gillette ek olarak tüm League of Legends oyuncularına sahne arkasında tıraş hizmeti verirken, xPeke ile imza seansları ve diğer etkinlikler gerçekleştirecek.

Gillette’in espordaki varlığı, IEM Katowice’in ardından global elçisi ve marka yüzü xPeke’nin hayatına özel bir bakış açısı sağlayacak yeni serisiyle güçlenecek. Boston’daki Gillette Dünya Tıraş Merkezi’ni ziyaret eden efsane oyuncu, orada en iyi espor oyuncusu olmak için gerekenleri ve League of Legends takım sahibi olmanın baskılarını aktaracağı, 6 Şubat’ta başlayacak bir YouTube serisinde başrol oynayacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir