mix

GTA 5 satışları 50 milyonu geçti

Son yılların en çok konuşulan oyunu, Rockstar Games’in ünlü serisi Grand Theft Auto’nun sonuncusu GTA 5, 2015 yazı itibariyle 50 milyon gibi inanılmaz bir satış rakamına ulaştı.

Eylül 2013’te PS3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkan oyun, sonraki yılın sonbaharında yeni nesil konsollar PS4 ve Xbox One için de çıkarak kitlesini geliştirmişti. Oldukça sürüncemeli geçen PC çıkış süreci ise nihayet Nisan 2015’te gerçekleşmiş, yüksek fiyatına rağmen PC oyuncularını sevindirmişti.

Geliştiricilerinin durmaksızın online multiplayer moduna getirdiği yenilikler ile birlikte büyümesi ve gelişmesi hiçbir zaman durmayan GTA 5, çoğu zaman ana akım medyada oyunların içerdiği şiddet anlatılmak istendiğinde de öne çıkarılan oyun olmuştu. Yine de bunların hiçbiri, hem serinin hem de GTA 5’in ulaştığı inanılmaz başarıya gölge düşüremiyor.

2013’te çıktığından bu yana 54 milyon adet satan GTA 5, fiyatına göre düşünüldüğünde de kar marjı en yüksek olan oyunlardan biri. Nitekim Rockstar Games’in bağlı olduğu Take-Two Interactive şirketinin geçtiğimiz günlerde ABD Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu’na sunduğu dosyada da bu görülüyor. Şu ana kadar dünya çapında perakende mağazalar ile online mağazalara 220 milyon adet gönderilen GTA 5, şirketin de ana gelir ve kar kaynağı durumunda.

Özellikle PC için çıktıktan sonra ivmesini hızla arttıran oyun için Steam Yaz İndirimleri’nde de büyük indirimler beklemiş, ancak görememiştik. Fiyatı en düşük 150 TL’yi gören oyun, buna rağmen bir haftalık süreçte 100.000’i aşkın satış yapmıştı.

 

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir