mix

GTA 5 yılı lider kapatıyor

Piyasaya adım attığı andan itibaren serinin en büyük başarısı olarak kabul edilen GTA 5 rakiplerine geçit vermeyecek gibi görünüyor. Birleşik Krallık’ta yapılan PS4 listesinde zirveye kurulmayı başarmış olan GTA 5 bir çok yüksek bütçeli yapımı da geride bıraktı.

Listede bulunan toplam 10 isimden ilk 4 sıradaki yapımlar yerlerini korurken, Assassin’s Creed: Unity, LittleBigPlanet 3 ve WWE 2K15 yükselişe geçmiş durumda.

Call of Duty: Advanced Warfare, DriveClub ve FIFA 15 gibi zor rakiplerle piyasa mücadelesi vermesine rağmen Rockstar Games’in bir çok yeniliğe imza attığı GTA 5, 2015 yılına Birleşik Krallık’ta zirvedeki yerini koruyarak girecek.

Listenin üst kısımlarına bir göz gezdirecek olursak 2,3 ve 4. sıradaki Call of Duty: Advanced Warfare, ClubDrive, FIFA 15 yerlerini koruyarak zirve yarışını yakından takip ediyorlar. Listenin kalanında ise hareketlilik devam ediyor. Assassin’s Creed: Unity bir sıra tırmanarak 5.’liğe ve LittleBigPlanet 3 iki sıra yükselerek 7.liğe yerleşirken WWE 2K15 ise 10. sıraya tırmanarak tekrar listeye adını yazdırıyor.

Ubisoft’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü yapımlar olan The Crew ve Far Cry 4 ise listedeki son hareketlenmelerden sonra 6. ve 8. sırada tutunmaya devam ediyorlar.

Büyük ses getiren 9.sıradaki Destiny yapımı ise listelerde 16 hafta üst üste ilk 10’da bulunarak bu alandaki rekoru elinde bulunduruyor.

27 Aralık itibariyle duyurulan ilk 10 PS4 oyunu listesi ise şöyle:

  1. Grand Theft Auto 5
  2. Call of Duty: Advanced Warfare
  3. DriveClub
  4. FIFA 15
  5. Assassin’s Creed: Unity
  6. The Crew
  7. LittleBigPlanet 3
  8. Far Cry 4
  9. Destiny
  10. WWE 2K15

Yılbaşına birinci olarak girecek olan GTA 5 listedeki güçlü liderliğini 6 haftadır devam ettiriyor. Önümüzdeki hafta yapacak olduğumuz listede kendisine PS4 dünyasında meydan okuyabilecek güçlü bir yapımın gelip gelmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir