mix

Halo Online sadece Rusya’da oynanabilecek

Çıktığı günden bu yana konsol oyuncularının vazgeçilmezlerinden biri olan ve tüm dünyayı kasıp kavuran Halo, yakında bilgisayar kullanıcılarını da sevindirecek. PC platformuna çıkacak bu yeni oyun, ücretsiz nişancı türünde olacak.Yeni Halo, Spartan IV askerlerinin eğitime tabi tutulduğu ve teknolojik deneylerin yapıldığı gizli bir UNSC uzay istasyonunda geçecek.

Kapalı betasının bu bahar çıkacağı belirtilen oyunun tam olarak ne zaman rafları süsleyeceği ise belirsizliğini koruyor. Halo gibi büyük bir kitlenin severek ve beğenerek oynadığı seriden PC’ye geri dönüş uzun süredir bekleniyordu fakat gelen haber Halo severleri, çemberi daraltacak olursak da en azından PC platformlarındaki oyuncuları pek memnun etmedi diyebiliriz. Bu bahar sadece (ne yazık ki) Rusya için çıkacak olan Halo: Online,  Halo 3 oyun motorunun üzerinde oldukça oynanmış bir versiyonunu kullanacak ve günümüz oyunlarına ayak uyduramayan donanım açısından zayıf kalan bilgisayarları zorlamayacak.

Oyunun yapımını ise Halo: Combat Evolved Anniversary ve Halo: The Master Chief Collection’ın yapımında katkıda bulunan Rus Saber Interactiv üstlenirken, yapımcılar tarafından oyunun başka bölgelerde zor da olsa çıkabileceğinin sinyallerini inceden verdi. Oyunun diğer bölgelerde çıkabilmesi için öncelikle eskiyen Halo 3 oyun motorunun yerine başka alternatiflerin kullanılması gerektiğini belirtelim. Böylece kalite düşkünü olmayan, kasmadan oynasam yeter diyen oyuncuları çekmek daha kolay olacaktır fakat diğer yandan da büyük paralar harcayarak oyun bilgisayarları alan oyuncuların tatmin olacağını söylemek zor. Sonuç olarak, Halo: Online’ın Rusya’dan başka bölgelere çıkıp çıkmayacağı konusu hâli hazırda belirsizliğini koruyor ve aslen PC formatı için tasarlanan bu oyunun diğer platformlarda yer alıp almayacağı da aynı şekilde belirsiz.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir