mix

Harry Potter temalı online oyun geliyor

Bio-hazard Entertainment’ın giriştiği proje ile Harry Potter temalı bir mmo oyunu yapılması planlanıyor.

Öncelikle yapımcıların hazırladığı bu kampanya videosuna göz atmakla işe başlayalım.

https://www.youtube.com/watch?v=VqGzi8ziN8c

Videoda gördüğümüz kadarıyla genç ve dinamik olan, ayrıca daha önce de başarılı işleriyle adını duyuran bir Bio-hazard ile karşı karşıyayız. Yaratıcı ekibin oyunu anlatırken bize geçirdiği hisler son derece samimi ve güzel bir iş yoldaymış gibi geldi.

Video bir grup cosplay’in “kötüler iyileri kovalar” sahnesi ile başlarken buluyoruz. Daha sonrasında ekibi ve çalışkanlıkları ile övünen Bio-hazard Entertainment CEO’su Jordan Sasse; ve ardından oyunun özgürlüğü ve kalitesini anlatan baş yapımcı Nick Lee, sonrasında ise bu oyunun piyasada onca oyunsever tarafından uzun zamandır beklenen bir nimet olduğunu parlayan gözleriyle anlatan sanat yönetmeni Ted Chow beliriyor. Son dakikalara gelindiğinde is videonun çekilme amacı olan, projeyi hızlandırmak adına toplanan Kickstarter yardım kampanyasına bağış verecek gönüllüler arandığı söyleniyor.

The Wizarding World Online ve oyunun Kickstarter kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=MIFZvSE92MY

Bu videoyu koyma sebebimiz ise okulda birinci sınıf öğrencileri olarak, bir adet evcil hayvan getirme hakkımız olduğu, ve oyun içindeki hayvanlardan sadece bir kısmına göz atmış olma isteğimizdir. Fakat bunun dışında süpürge gibi araçlar zannediyoruz oyunda seviye atlandıkça elde edilebilecek.

İşin en başına dönecek olursak, karakterimizi kendimiz oluşturabiliyoruz. Yani sadece oynayabiliyor da olmamıza rağmen sadece Harry, Ron, Hermione gibi karakterleri oynamak zorunda değiliz. Oyunda safkan büyücü mü, melez mi yoksa muggle-doğumlu mu olduğumuzu seçebileceğiz. Ve bu seçimlerimiz oyun içerisinde ilerleyen safhalarda farklılıklara yol açacak.

0af4b0492de23ee317688dc15b9151ae_original

Oyunun yer aldığı zaman dilimi, Voldemort’un birinci büyücü savaşlarında yenildiği ve ikincisinin henüz başlamadığı dönem. Başka bir dille Harry Potter’ın oyun evrenimizde 2 yaşında olduğu dönem. Albus Dumbledore okul müdürü pozisyonunda; Severus Snape iksirlerden sorumlu ve Argus Filch ise hadememiz. Buradaki boşluğu doldurmak üzere, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi için de yeni bir hoca okula gelmiş durumda.

Oyunda Harry Potter dünyası klasiği eksiksiz bir şekilde oyunseverlere sunulmaya çalışılıyor. The Wizarding World Online (TWWO)’ın sağladığı özgürlük ile Hogwarts’ın 4 binasından birini seçebilecek, Diagon Yolu, Gringotts Bankası gibi mekanları ziyaret edebilecek, büyücü düellolarına katılabilecek ve de Quidditch oynayabileceğiz.

gringotts

Oyun içerisinde bildiğimiz kadarıyla 200’den fazla büyü olacak. Bunların içinde Harry Potter evreninden ve filmlerinden bildiklerimizin yanı sıra, daha önce tanık olmadığımız büyüler de olacağı iddia ediliyor. Bu büyüleri katıldığımız derslerden veya kütüphanedeki kaynaklardan öğrenebileceğiz. Ve belirttiklerine göre Karanlık Sanatlara Karşı Savunma, Biçim Değiştirme, İksirler, Büyülü Yaratıklar ve benzeri onlarcası gibi dersleri alıp alt kategorilerindeki farklı büyüleri öğrenip kendimize katabiliriz.

spells

Oyunda elbette yasak olan şeyleri de yapabiliyoruz. Mesela Yasak Orman’a gidebilir, gizli olarak yasadışı büyücü düellolarına katılabiliriz. Fakat bunu bir yaptırıma bağlamak gerekirse şöyle özetleyelim: Oyun dünyası içinde bildiğimiz okul dönemleri olacak ve her yıl sonunda binaların öğrencilerinin yaptıklarına göre okul kupası verilecek. Başarılı öğrenciler artı puan alırken, eğer gece gizli gizli dolaşırken yakalanırsanız bu binanıza eksi puan olarak yansıyacak.

Oyunda bildiğimiz çeviklik, saldırı gücü, büyü gücü gibi özelliklerin yerini; cesaret, zeka, sadakat, kurnazlık, odaklanma olarak beş ana stat almış.

Yurt odalarımız ve binalarımızın dekorasyonu ise, tamamen oyuncuya kalmış. Bir büyücünün ev rahatlığında istediği dekor ve sihri kullanarak dizayn etme özgürlüğüne sahip olduğu bir oyun düşünün.

b69cb2c8c16c0fbb5fd2628633ba4d46_original

Son olarak söylememiz gerekirse oyun Unreal Engine 4 ile çalışmakta. Bu, gerçekten son derece başarılı ve gelişmiş bir oyun motoru olmasının yan etkisi olarak oyunseverlere sistem gereksinimlerini karşılama açısından zor anlar yaşatabilir diye düşünüyoruz. Yine de genç bir ekibe büyük bir şans ve sorumluluk olarak görünen bu büyük projeyi olumlu bulduğumuzu ve takipte kalacağımızı belirtelim.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir