mix

HTC, üç eSpor takımına sponsor oldu

Oyun dünyası düşünüldüğünde akla kaçıncı sırada geleceğini bile kestiremediğimiz, daha çok telefonlarıyla tanıdığımız Tayvan merkezli HTC, Kuzey Amerika League of Legends Şampiyonluk Serisi’nden üç takıma sponsor oldu. Team Liquid, Team SoloMid ve Cloud9 takımları, geçtiğimiz hafta sonu başlayan seride HTC logosuyla yarışacak.

Team Liquid’in yaptığı açıklama, Counter Strike: Global Offensive’i de kapsarken, Cloud9 takımı da daha fazla oyun için HTC’nin sponsorluk yapacağını duyurdu. Üç takımın yer aldığı HTC’nin eSpor odaklı reklam serileri de yakında yayınlanmaya başlayacak.

Ek olarak hâli hazırda devam eden Şampiyonluk Serisi sırasında, Riot Games’in Twitch hesabından yayınları takip eden ve Team Liquid, Team SoloMid ve Cloud9’ı destekleyen seyirciler de HTC’den çeşitli ürünler kazanma şansı yakalayacak. Bu fırsatın nasıl, ne zaman ve ne şekilde doğacağı ise daha sonra açıklanacak.

Bu türden sponsorluklara aslında alışık olsak da, HTC gibi oyunlarla hiçbir ilgisi olmayan bir firmanın eSpor’a destek vermesini sevindirici bulduk. Güney Kore’de SK Telekom Starcraft II ve LoL için çeşitli takımlara sponsor olurken, Güney Kore dışında da Razer, Alienware, Steelseries gibi oyun ekipmanları üreten firmalar takımların sponsorluğunu üstleniyor. Umuyoruz daha fazla firma HTC ile aynı yoldan gider ve takımlara destek olarak eSpor’un daha da büyümesini sağlar.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir