mix

Humble Bundle, bağış için 2 milyon dolar topladı

Uygun fiyata oyun almanın açık ara en iyi adreslerinden Humble Bundle, hâlâ devam eden harika bir kampanya ile on saat içerisinde 2 milyon dolar bağış toplamayı başardı.

Humble Freedom Bundle ismindeki en yeni teklifle, elliye yakın oyun ve kitabı en düşük 30 dolar karşılığında satın almak mümkün. İçerisinde Subnautica, Stardew Valley ve The Stanley Parable gibi popüler indie oyunlarının da bulunduğu paketten elde edilen tüm gelir ise “Sınır Tanımayan Doktorlar”, “Uluslararası Kurtarma Komitesi”, ve “Amerikan Sivil Haklar Sendikası”na aktarılacak.

300,000 dolar hedefle yola çıkan ve daha ilk saatlerinde 1 milyon doları geçen paket, daha sona ermesine altı gün bulunmasına rağmen 2 milyon dolar barajını da aştı. Normalde sunduğu paketlerde fiyatı alıcıya bırakan ve alıcının ödemeyi seçtiği miktarın bir kısmını hayır kurumlarına verdikten sonra kalanını geliştiricilerle paylaşan oluşum, bu sefer farklı bir yol izledi. Freedom Bundle’da en düşük 30 dolar miktarı belirlenirken, elde edilen tüm gelir de yukarıdaki üç kuruma bağışlanacak. Bununla birlikte kullanıcılar paketi satın almadan önce ödeyecekleri miktarın ne kadarının hangi kuruma gideceğini de seçebilecek.

Freedom Bundle sayfasında yapılan açıklamada seçilen kurumları da detaylandıran Humble, Amerika’daki özgürlük ve göçmen haklarının korunması için bu yolu tercih ettiğini duyurdu. “Bu üç organizasyonu seçme sebebimiz, adalet, insan hakları ve sivil hakların korunmasına ek olarak mülteciler ile yurtlarından edilmiş kişilere insani yardım sağlayan ilham verici çalışmaları oldu.”

Amerika saatiyle pazar gece yarısına kadar devam edecek olan paket için Humble Bundle 300,000 dolar olan ilk hedefin yakalanamaması durumunda kendisi tamamlayacağını duyurmuştu. Ancak haberi kaleme aldığımız an itibariyle bağış miktarı 2.2 milyon doları aşmış durumda.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir