mix

Twitch Rivals Apex Legends Challenge turnuvasının galibi belli oldu

Twitch Rivals Apex Legends Challenge turnuvasının Kuzey Amerika ayağını Ninja, KingRichard, Dizzy üçlüsü, Avrupa ayağını ise Gotaga, Mickalow ve Robi’den oluşan Team Mane kazandı.

Apex Legends çıkışının henüz üçüncü gününde duyurulan turnuvanın iki ayaktan oluşacağı biliniyordu. Kuzey Amerika ve Avrupa olarak ikiye ayrılan turnuvada bölge başına 100.000$ ödül düştü. Dün gerçekleştirilen etkinlik büyük bir çekişmeye ve ilgiye sahne oldu. Özellikle Kuzey Amerika turnuvasında puanların birbirine çok yakın olması ilgiyi bir hayli yukarı taşıdı. Skorların 1 ve galibiyetlerin 5 puan olduğu turnuva formatında Ninja’nın takımı etkinliği 420 puanla tamamlarken ikinci Reids Money Team hemen arkalarında 419 puan topladı. Buna göre Ninja’nın takımı Kings Canyon 355 skor ve 13 galibiyet alırken Reids Money Team 369 skor alıp 10 galibiyet aldı.

Avrupa bölgesine geçersek şampiyon 399 puanla Team Mane oldu. Team Vitality’nin Fortnite oyuncularından oluşan ekip en yakın takipçisi Team Nordics’in 37 puan önünde tamamlamayı başardı. Team Mane 339 skor ve 12 galibiyet alırken ikinci Team Nordics 312 skor ve 10 galibiyet aldı.

Ödül havuzu 200.000$ olsa da turnuva şampiyonuna düşen 8.000$ oldu. İkinciler ise 7.000$’lık bir ödül kazandı. Ödüller dudak uçuklatmasa da turnuvaya katılan çoğu yayıncı ve oyuncu ismini duyurmayı başardı ve belki de yeni bir hayran kitlesi elde etti. Bu da ileriki zamanlarda çoğunun para ödülü yerine tercih edeceği bir şey oldu.

Apex Legends yeni bir oyun olmasına rağmen turnuvada birçok profesyonel oyuncu mücadele etti. Kuzey Amerika şampiyonu Kings Canyon’ın iki oyuncusu önümüzdeki Apex Legends turnuvalarında NRG Esports adı altında oynayacak. Reids Money Team’in iki oyuncusu Chocotaco ve Vsnz ise köklü ekip TSM’in oyuncuları. Avrupa tarafında şampiyon Team Vitality oyuncularından oluşuyor. Turnuvanın izlenme sayısına gelecek olursak izleyiciler ekran başına kilitlendi diyebiliriz. Twitch üstünden yayınlanan etkinliğin izleyici sayısı 600.000’in üstüne çıkmayı başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir