mix

İlk kez bir konsola MOBA geliyor

Yakınlarda en büyük turnuvasını gerçekleştiren MOBA oyunu Smite karşımıza yepyeni bir haberle çıkıyor. Konsol oyunlarında eşine benzerine rastlanmamış bir olaya imza atacak olan Smite’ın, Xbox One versiyonu çıkacak. Smite bildiğimiz MOBA ‘lardan farklı olarak 3. kişi bakış açısıyla oynanıyor ve bu da oynanışı inanılmaz değiştiriyor.  Oyunun, Xbox One’da gördüğümüz aksiyon oyunlarını andırmasıyla, geliştiriciler ilk olarak MOBA terimini bir konsolda kullandılar ve Smite’ın Xbox One versiyonunu şu an için deneme aşamasında. Tanıtım videosunda Smite’ın yapımcılarından Todd Harris bu oyunda 60 tane tanrının ve bunların kendilerine has yeteneklerinin bulunacağından bahsetti.  Xbox One ‘da ve ya herhangi bir konsolda göreceğimiz ilk MOBA oyunu alan Smite’ın Xbox versiyonu PC versiyonundan biraz farklı olacak. Xbox One’da birden çok oyun modu bulunacak. Tanıtım vidyosunda içerik tasarımcısı Kellly Link ve Scott Lussier bu modların birkaçından bahsetti:

  • Arena: 5’e 5 oynanan bu modda oyuncular birbirlerini öldürmeye çalışır. Alışılagelmiş haritalardan farklı bir haritada oynanır. Her takımın kahramanlarının yeniden doğması için belli bir kredisi vardır ve kredisi biten takım kaybeder. Standart MOBA’larda olduğu gibi bir üs yıkma kavramı yok.
  • Joust: Bu modda her takım 3 oyuncuya sahiptir. Harita ise normal MOBA oyunlarındaki gibi 3 kulvardan oluşur. Bu mod daha çok oyuna alışmaya çalışan yeni oyuncuların oyunu kavraması için hazırlanmış.
  • Siege: Bu modda takımlar 4’er kişiden oluşuyor. Harita ise 2 lane ve bu lanelerin arasındaki ormandan oluşuyor. Ormanda bulunan kuşatma canavarını kullanarak oyuna yön verilebiliyor ve bu modda normal oyun stratejilerinden daha farklı stratejilerin kullanılması gerekiyor.
  • Conquest: 5’e 5 oynanan klasik MOBA modu.
  • Assault: 5’e 5 oynanan bu mod tek kulvar üzerinde gerçekleşiyor. Bu lanede 2 kule bulunuyor ve tanrılar rastgele olarak oyunculara veriliyor.

Ayrıca oyunda “günün maçı” denen monotonluğu bozmak amacıyla konulmuş bir sistem mevcut.

Tanrıların savaşını Xbox One’a taşıyan oyun geliştiricileri, bu oyunun PC formatında yakaladığı kitleyi Xbox One’da da yakalaması için elinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Bunu da başarabilmenin bir yolu olarak PC’nin görüntü kalitesini Xbox One’da da sağlamalarının gerektiğini düşünüyorlar. Ayrıca tanıtım videosunun sonunda oyunun ücretsiz olacağından ve daha ayrıntılı bilgilerin yakında verileceğinden bahsediliyor.

Tanıtım videosunu da buradan izleyebilirsiniz.

 

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir