mix

İngiltere’nin ilk eSpor sahnesi açılıyor

Profesyonel oyun şirketi Gfinity ve sinema zinciri Vue işbirliği ile İngiltere’de bir eSpor sahnesi kuruluyor.

Gfinity, Fulham Broadway alışveriş merkezindeki Vue sinemasını, oyunseverlere daha önce eşi benzeri görülmemiş bir deneyim yaşatmak üzere eSpor arenasına dönüştürüyor. Sahne bünyesinde üç adet özel yapım saha bulunduracak ve 600’den fazla oyunsevere ev sahipliği yapacak. Ayrıca salonun ve koltuklarının benzeri plaformdakileri arasında en konforlusu olacağı iddia ediliyor.

Gfinity Arena eSpor’lara ev sahipliği yapmasının yanı sıra, oyunseverlerin birbirini bulup sosyalleşebileceği, sohbet edip maç yapabilecekleri, son çıkan oyunları görüp, çıkacak oyunlara yayın öncesi göz atabilecekleri (sneak peak), hafta boyunca sürecek turnuvalara katılabilecekleri bir ortam da sağlıyor. Gfinity ayrıca yıl boyunca Activision, Blizzard, Valve, Riot ve benzeri büyük şirketlerin de başlıca etkinliklerinde sorumluluk alacağını belirtiyor. Açılışında Call of Duty: Advanced Warfare, FIFA 2015, CS:GO, StarCraft ve Halo turnuvaları düzenlenecek olan sahnenin, bu ayın sonunda hizmete gireceği açıklandı.

eSpor Asya, Amerika ve Orta Avrupa’ya göre İngiltere’de daha yeni gelişmekte olan bir alan. Bu yüzden Gfinity Arena yerini de iyi seçip reklamını şöyle duyurmuş: Fullham Broadway metro istasyonuna bir dakikadan kısa yürüme mesafesi, bitişiğindeki alışveriş merkezi sayesinde muhteşem yeme içme imkanları sağlaması ve civarda bulunan harika otel, konaklama olanakları ile sizleri tüm isteyebileceklerinizle donatılmış bir kapana kıstırdık.

Vue ile olan ortaklıklarının da büyük avantajları olduğunu belirten Gfinity, Vue’nun bir sinema zinciri olduğuna dikkat çekerek, artık dünyanın ve İngiltere’nin dört bir yanında olan Vue salonlarında etkinlikler ve müsabakalar düzenleyebileceklerini, Gfinity’nin nerede olursanız olun ayağınıza hizmet sunabileceğini söylüyor.

Projenin kurulum aşamasında, her adımda oyunseverleri düşündüğünü iddia eden Gfinity, Vue ile ortaklıkları sayesinde tam da akıllarındaki gibi hiçbir ihtiyacı karşılıksız bırakmayacak bir sonuç elde ettiklerini öne sürüyor.

Rekabet dozu yüksek, yürek hoplatan eSpor yarışma ve maçlarına tanık olmadan önce Vue’nun internet sayfasını ziyaret ederek, bahsi geçen etkinliğin biletini ilk alan siz olabilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir