mix

İsveç’te eSpor liselere ders olarak geliyor

Günümüzde eSpor, gittikçe daha fazla geleneksel sporlara yaklaşırken, İsveç’ten bu gelişmeye dair yapıcı bir hamle geldi. Aftonbladet‘in haberine göre, 2015-2016 eğitim döneminde, İsveç’teki liselere “eSpor” dersi gelecek. eSpor’un bu kadar yaygınlaşmasından sonra okullarda ders olarak gösterilmesi pek yadırganmazken, sağlıksız ve bilinçsiz oynanan oyunların önüne geçmek ve genç nüfusun okula olan bağlılığını arttırmak adına, sSpor’un ders olarak okullara girmesi oldukça mantıklı.

Programı uygulayacak okulların Stockholm yakınlarındaki birkaç okul olduğu söylenirken, bu derslerde odaklanılacak oyunlar CS:GO ve Dota 2 olacak. Öğrencilerin CS:GO’daki hedef alma yeteneklerini ya da Dota 2’de kullanacakları klavye reflekslerini nasıl geliştireceğine dair alacakları eğitim henüz belirsiz. Öte yandan eSpor eğitimi alacak öğrencilerin kendilerini diğer geleneksel spor oyuncularına daha yakın hissedecekleri bir gerçek. İlk aşamada bu iki oyuna odaklanılacağı söylenirken, Dünya’da şu an en popüler oyun olarak gösterilen League of Legends’ın da bu programa katılması şaşırtıcı olmayacaktır.

eSpor ile ilgilenen kesimin çoğunlukla genç kesim olduğu göz önüne alındığında, gençlerin bu hobilerini sağlıklı ve okul ile bağlantılı bir şekilde sürdürmelerini sağlamak, bu okulların görevi olacak. “eSpor” çılgınlığını dizginlemek/düzene oturtmak adına atılan bu adımın başarılı olup olmayacağını ise önümüzde yıllarda göreceğiz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir