mix

İzmir Ekin Koleji, espor dersleri vermeye başladı

Esporda yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmezken, bizleri sevindiren oldukça iyi bir haber de İzmir Ekin Koleji’nden geldi. İlköğretim düzeyinde eğitim veren okul, seçmeli kulüp dersi kapsamında öğrencilere espor dersleri vermeye başladı.

Ülkemizin artık birçok alanda öncüleri arasında yer aldığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz esporun eğitim tarafındaki hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Önce Bahçeşehir Üniversitesi’nin Riot Games ortaklığıyla sağladığı espor bursu haberini almış, önümüzdeki dönemden itibaren esporla ilgilenen öğrencilerin böylesi bir akademik destek ile gelecekte çok daha sağlam adımlar atmamızı ve başarılara ulaşmamızı sağlayacağı düşüncesiyle oldukça sevinmiştik.

Benzer olduğu kadar yaş grubu düşünüldüğünde çok daha vizyoner şekilde nitelendirebileceğimiz bir gelişme bu sefer İzmir’de yaşandı. Daha önce örneklerine Norveç ve Amerika’daki bazı özel okullarda rastladığımız seçmeli espor dersleri, kulüp dersi olarak Ekin Koleji’nde de verilmeye başlandı. Hali hazırda pilot olarak uygulanan projede öğrencilerin gelişen espor kültürüne adaptasyonlarının sağlanmasının yanı sıra el-göz koordinasyonu, problem çözme becerisi, takım ruhu ve iletişim becerilerini geliştirme gibi hedefler yer alıyor. Daha hızlı reaksiyon zamanları için refleks egzersizleri, daha iyi bir performans için doğru beslenme ve fitness programlarından da destek alındığı espor derslerinde öğrenciler üç yıl süresince haftada iki saat oyunlar oynayarak bilişsel yeteneklerini geliştirecek.

Bununla birlikte sadece oyun oynamakla kalmayacak öğrenciler için kullandıkları refleksleri, fiziksel dayanıklılığı ve gücü arttırmak adına çalışmalar da yapılacak. Biz de 5Mid olarak İzmir Ekin Koleji’ni böylesi bir adım attığı için tebrik ediyor, yetiştirecekleri bilinçli ve eğitimli nesillerin ülkemizi başarıya taşımasını heyecanla bekliyoruz.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir