mix

Kadınlar, erkeklerden daha fazla oyun oynuyor

Superdata Araştırma tarafından yürütülen araştırma sonuçlarına göre, kadın oyuncu sayısının erkek oyuncu sayısından fazla olduğu ortaya çıktı. RPG oynayan kadın sayısı erkekleri geçerken, FPS ve MMO türlerinde erkek oyuncuların üstünlüğü göze çarpıyor.

Facebook ve tarayıcı tabanlı oyunlar da dahil olmak üzere bütün oyun çeşitlerinde kadın oyuncu oranı %50.2, erkek oyuncu oranı ise %49.9 olarak ölçüldü. Aradaki fark oldukça küçük olmasına rağmen, RPG söz konusu olduğunda kadın oyuncuların oranı % 53.6’ya yükselirken ve erkeklerin oranı ise %46.5 değerlerine geriliyor. FPS ve MMO türlerinde ise %66’lık oran ile erkek oyuncuların üstün geldiğini söyleyebiliriz.

Analiz uzmanı Stephanie Llamas araştırmadan sonra şunları söyledi: [su_quote]Kadınların genelde Candy Crush, Plants vs. Zombies, Clash of Clans gibi mobil ve basit oyunları oynadığı düşünülüyor ama Amerika’daki kadın oyuncularının yarısı kendilerini gerçek oyuncu olarak görüyor. Amerika’da mobil oyun oynayanların %58’ini kadınlar oluşturuyor olabilir ancak genele baktığımızda ülkedeki oyuncuların %50’sinden fazlası kadın. RPG oyunlarındaki %54’lük büyük kitle de kadınlardan oluşuyor. MMO ve konsol oyunlarında da %40’a yakın bir oranla hatırı sayılır bir varlıkları olduğunu söylemek mümkün. Yani kadınları yalnızca mobil ve basit oyunları oynamakla suçlamamak gerekiyor.[/su_quote]

Araştırma sonuçları, kadınların daha çok oyun oynadığını gösteriyor olsa da, kimin daha iyi oynadığı konusundaki kararı sizlere bırakıyoruz.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir