mix

Kendi kendini yok etmeden oynayın: The Flock

Oyun dünyasının şimdiye kadar gördüğü belki de en değişik oyunla karşınızdayız. Adeta bir dizi gibi final yapacak olan The Flock’ta zaman oldukça önemli, çünkü oyun nihayetinde bitecek ve bir daha kimse oynayamayacak.

Multiplayer korku oyunu olan The Flock’ta, her oyuncu toplamına Flock(sürü) adı verilen bir canavarı oynuyor ve elinde tutan kişiyi yeni bir yaratığa dönüştüren ışık dolu bir eşya olarak özetleyebileceğimiz Artifact’i elde etmeye çalışıyor. Amaç, bu eşyayı olabildiğince uzun bir süre elde tutmak ve onun ışığıyla Flock canavarlarıyla dövüşmek. İşin ilginç kısmı da burada başlıyor. Oyunda ölen her oyuncunun ardından, sürünün sayısı bir azalıyor. Toplam sayı sıfıra ulaştığı zaman ise, oyun mağazalardan çekiliyor ve kimse The Flock’u satın alamıyor. Sadece daha önceden oyuna sahip olan oyuncular, The Flock’un “büyük final”ine katılabiliyor. Bu finalin ardından da oyun kalıcı olarak offline hâle geçiyor ve bir daha hiç kimse oynayamıyor.

Oyunun yaratıcı direktörü Jeroen Van Hasselt, “Multiplayer oyunlar, oyunculara inanılmaz ölçüde keyif verse de, nihayetinde bir miktar sıkıcılaşıyor ve oyuncular da önce daha az oynamaya, sonra ilgilerini kaybetmeye, en son da direkt oyunu bırakmaya başlıyor. Biz de, diğer multiplayer oyunların aksine The Flock’ta oyunculara bundan sonra ne olacağını merak ettirmek istedik. En sonunda da unutulmaz bir final ile veda edeceğiz.” şeklinde konuşuyor.

The Flock, bu yılın sonunda PC için Steam’deki yerini alacak. Bağımsız bir Hollandalı stüdyo olan Vogelsap’ın geliştirdiği oyun, HKU ile Utretch Üniversitesi’nden öğrencilerin imzasını taşıyor. Şimdiden birkaç ödülü kapmayı başaran oyunu merakla ve heyecanla bekliyoruz. Daha önce görülmemiş bu deneyimi de kaçırmamanızı kesinlikle öneriyoruz.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir