mix

Korede eSpor artık Olimpik sporlar arasında

Kore eSpor Federasyonu’nun ısrarlı çalışmaları üzerine Kore Olimpiyat Komitesi, Kore eSpor Federasyonu’nu organizasyona bağlı üye yaptıklarını duyurdu. Yani, Kore eSpor Federasyonu sayesinde eSporlar ülkede artık ikinci derece olimpik sporlar arasında sayılacak.

Bu gelişmeyle birlikte satranç, motor sporları, polo ve amigoluk kategorilerinin de içerisinde bulunduğu ikinci derece olimpik sporların arasına eSporlar da ismini yazdırdı. Dahası, bu üyelikle birlikte Kore eSpor Federasyonu’nun, eSporları Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne onaylatarak gelecek olimpiyat organizasyonunda ikinci derece olimpik sporlarla birlikte yer almasını amaçladığı bile söylenebilir. Ancak henüz bu yönde kesinlik kazanmış bir bilgi bulunmuyor.

eSpor topluluğu arasında ise bu haber ortalığı karıştırmış gibi görünüyor. Bazı kesimler kararı yerinde bularak eSporların bilinen sporlar arasına katılması için bunun bir ön adım olduğuna kanaat getirirken bazıları ise olimpik organizasyonlara katılan “genç sayısının azlığı” durumundan bu sayede kurtulmaya çalışıldığı şeklinde eleştiriler getiriyor. Daha önemlisi ise eleştirilerin açığa çıkardığı bir soru işareti var ki o da olimpiyatların her 4 senede bir yapılması ve eSporların bazı dallarının o kadar uzun ömre bile sahip olmaması.

Her ne kadar bazı kesimler için çok da umut ışığı yeşertmemiş olsa da bu gelişme oyun severleri heyecanlandırmaya yetecek gibi görünüyor.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir