League of Legends Haberleri mix

Kore’de eSpor oyuncularına maaş bağlanacak

Kore e-Spor kuruluşu KeSPA, pro oyunculara asgari miktarda maaş verilmesini önerdi. Kore e-Spor Kuruluşu , Riot Games, ve onGameNet, 2015 League of Legends Şampiyonluk Ligi için büyük değişimler olduğunu duyurdu. Bunların çoğu yapısal değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor. Turnuva formatından lig formatına geçildi. Bu değişikliklerin en önemlisi de Koreli profesyonel oyunculara maddi destek verilmesinin teklif edilmesi.

Henüz belirli rakamlar duyurulmadı. Yapılan analizlere göre Kore’de profesyonel beyzbol oyuncularının ortalama maaşı 27 bin dolar, futbol oyuncularının 24 bin dolar, basketbol oyuncularının 35 bin dolar. Profesyonel sporların ve profesyonel e-sporlarının izleyici  kitlesini karşılaştırırsak e-sporcularının maaşlarının da en az 20 bin dolar olması gerekiyor.

Korean-Map-PV-Recovered2Kore’den ayrılan oyuncu ve takımların gösterildiği bir harita

Koreli profesyonel e-sporcuların diğer ülkelerde daha çok kazanabilmesi burada problem yaratıyor. Kore’de LOL sayesinde para kazananlar var ama oyuncular yeteri kadar kazanamıyorlar. Diğer ülkere göre Kore, oyun gibi eğlence sektörlerine gerektiği kadar ödeme yapmıyor. Bu durumdan müzdarip olan oyuncular yurt dışındaki olasılıklara yöneliyor. Bu durumun farkına varan yetkililer bunu önlemek için çalışmalara başladılar.

Inven’in hazırladığı rapora göre Riot Games, LOL Şampiyonluk Ligi’nde mücadele eden 8 takımı finansal olarak desteklemeyi planlıyor ama desteğin kapsamı ve ayrıntıları belirtilmemiş.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir