mix

HoTS Amerika Temmuz turnuvası tamamlandı

Dota 2 ve League of Legends’dan sonra Blizzard gibi dev bir şirketin oyun dünyasına kazandırdığı Heroes of the Storm, e-Spor dünyasının yeni gözdesi olma yolunda hızla ilerliyor.

İlk olarak Mayıs ayında duyurulan Dünya Şampiyonası için Haziran ayının başlarında da detaylar açıklanmıştı ve eleme süreci de aynı ay başlamıştı. 6-7 Kasım tarihlerinde Blizzcon’da gerçekleşecek olan Heroes of the Storm Dünya Şampiyonası’nda oynamak için yapılan yarış ise hızını kaybetmeden bu ay da devam etti.

Haziran ayı turnuvasını birinci bitirerek Amerika Şampiyonası’nda oynayacak beş takımdan ilki olmayı başaran Tempostorm ekibi, Temmuz ayı turnuvasında da farklı stratejileri ve kompozisyonlarıyla oyuna ileri seviyede hakim bir takım olduğunu ve dünya şampiyonluğunun en ciddi adaylarından biri olduğunu tekrar gösterdi. Turnuvanın final mücadelesinde Kuzey Amerika’nın önemli takımlarından Cloud9 Maelstorm karşısında çıktığı maçı başından sonuna kadar üstün götüren ekip, rakibi karşısında 2-0 gibi net bir skorla bu ayın turnuvasını da kazanmayı başardı. Ancak Tempostorm, Haziran ayında Amerika Şampiyonluğu adayı olmayı garantilediği için, finale kalan diğer takım olan Cloud9 Maelstorm, Temmuz ayı neticesinde HoTS Dünya Şampiyonası yolunda düzenlenecek Kuzey Amerika Finalleri’ne katılma biletini kaptı.

Final mücadelesinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

e-Spor dünyasındaki varlığını yeni yeni hissettiren HoTS’un bu sonbaharda düzenlenecek 1.2 milyon dolar ödül havuzuna sahip Dünya Şampiyonası’na kısa bir zaman kala, çeşitli bölgelerde devam eden elemeler ile ilgili önemli gelişmeleri paylaşmayı sürdüreceğiz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir