mix

League of Legends’ta kalkan süreleri dengeleniyor

Özellikle suikastçı şampiyonları tek bir hamlede devre dışı bırakan kalkan mekanikleri değişiyor. PBE yamasındaki güncellemeye göre kalkan süreleri dengeleniyor. 

Bu yılın büyük bir bölümünde meta olarak Kızgın Buhurdanlık’ı izledik. Kalkan veren destek şampiyonları öncelikli tercihler arasında yer almış, nişancılarını güçlendiren bu şampiyonlar tek başlarına oyunun kazanmasını sağlamıştı. Orta koridorda dahi Karma ve Orianna gibi şampiyonlar tercih edilirken bu meta Buhurdanlık’ın dengelenmesiyle geride kaldı. Yine de kalkan süreleri hala oyunda büyük bir önem taşıyor.

Suikastçı şampiyonları adeta bıktıran Karma, Lulu ve Janna gibi şampiyonlar, kalkan sürelerine yapılan değişikliklerle ağır bir nerf yemiş oldu. Güncellemeler şu şekilde:

Janna

  • Fırtınanın Gözü’nün sağladığı kalkan, 5 saniye içerisinde azalarak bitecek.

Karma

  • Esin’in kalkan süresi 4 saniyeden 2.5 saniyeye düşürüldü.

Lulu

  • Yetiş, Pix!’in kalkan süresi 6 saniyeden 2.5 saniyeye düşürüldü.

Orianna

  • Komut: Koru’nun kalkan süresi 4 saniyeden 2.5 saniyeye düşürüldü.

Kalkan sürelerinin dengelenmesi daha önce de geliştirici bloğunda açıklanmıştı. Nişancıların dengelenmesinin ardından destek şampiyonlarına yapılan bu değişiklik de alt koridorun oyuna olan etkisini farklı bir kanala yönlendirecek. Böylelikle oyun yapan şampiyonların yükselişe geçtiğini görebiliriz. Tüm şampiyonların kalkan süreleri 2.5 saniyeye düşse de en ağır darbeyi Lulu aldı. Her yeteneği işlevselliğe yönelik olarak kullanılabilen şampiyon yine de orta koridorda oynanabilir. Tüm bu değişikliklerin PBE yamasında yayınlandığını, oyuna gelene kadar rakamlarda değişiklik olabileceğini de not düşelim.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir