mix

Manchester City e-Spor’a adım attı

Avrupa’daki büyük kulüpler e-Spor sahnesine yatırım yaparken, bir adım da İngiliz devi Manchester City’den geldi. Kulüp, bir açıklama yaparak genç FIFA oyuncusu Kieran ‘Kez’ Brown’u bünyesine dahil ettiğini duyurdu.

1880 yılında kurulan Manchester City Avrupa’daki en eski futbol kulüplerinden birisi. Son zamanlarda büyük futbol kulüplerinin e-Spor’a girmesini göz önüne aldığımızda ise Manchester City’nin böyle bir hamlede bulunması hiç şaşırtıcı değil.

Kulüp yönetici Diego Gigliani’nin açıklaması ise şu şekilde:

[su_quote]e-Spor sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ederken biz de kulübümüzün aksiyonun bir parçası olması gerektiğini düşündük ve böylelikle EA SPORTS FIFA oynayan hayranlarımıza daha yakın olma fırsatını geri çevirmek istemedik. Turnuvalarda daha çok gözükecek ve dijital kanallar aracılığıyla daha çok içerik paylaşacağız.

Bir e-Spor oyuncusu aramaya karar verdiğimizde oyuncunun genç, yetenekli, fantastik ve aynı zamanda başarıya aç ve gelişmeye istekli bir oyuncu olmasını istedik. Tüm bu özellikleri Kieran’da bulduğumuza dair inancımız tam. Potansiyeli yüksek. Kieran’ın aynı zamanda dünyanın dört bir tarafındaki taraftarımızla da çok iyi bir şekilde iletişime geçeceğine inanıyoruz. [/su_quote]

Manchester City de e-Spor’a yatırım yapan futbol kulüpleri arasına dahil oldu. Bilindiği üzere Alman futbol kulübü Schalke 04 League of Legends takımı satın almıştı. Ülkemizde de Beşiktaş League of Legends takımı kurmuş, ardından Fenerbahçe de Team Aurora’yı satın alarak LoL sahnesine adım atmıştı.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir