mix Overwatch Overwatch Haberleri

Manchester United Overwatch takımı satın almak istiyor

Köklü İngiliz kulüplerinden Manchester United ve Fnatic aynı Overwatch takımını satın alma konusunda birbirleriyle rekabet içerisine girdi.

MOBA ve e-Spor dünyasına iddialı bir giriş yapan Blizzard yapımı Overwatch için profesyonel takımlar şimdiden girişimlerde bulunmaya başladı. Edinilen son bilgilere göre köklü İngiliz futbol kulübü Manchester United ile e-Spor’un dev ekiplerinden Fnatic aynı Overwatch takımını satın almak için yarış içerisine girdi. Sponsorları bulunan bir profesyonel takım satın almak isteyen iki dev kulüpten ilk teklifi yapan taraf ise Manchester United oldu. Bu iki büyük kulübün dışında adı açıklanmayan başka bir organizasyonun da teklifte bulunduğu iddia ediliyor.

e-Spor özellikle son yıllarda hızla büyümeye başladı ve spor sektörünün önde gelen organizasyonlarının ilgisini çekmeyi başardı. Ülkemizde Beşikaş’ın e-Spor’a girmesinin ardından uluslararası anlamda da birçok hareketlilik yaşanmıştı. Alman Ligi Bundesliga’nın önemli takımlarından olan FC Schalke de League of Legends takımı satın almıştı. EU LCS’te hali hazırda mücadele etmekte olan S04, Avrupa’da bu ölçekte e-Spor’a adım atan ilk takımlardan birisi olmuştu. Bunun yanı sıra İspanya La Liga takımlarından Valencia’da geçtiğimi günlerde e-Spor sektörüne giriş yapacağını duyurmuştu. Ülkemizde de bilindiği üzere Beşiktaş LoL takımı kurmuş, ardından Fenerbahçe’nin de e-Spor sahnesine adım atacağı konuşulmuştu.

Bu gelişme kuşkusuz MOBA dünyasına yeni giriş yapan Overwatch’un yanı sıra e-Spor adına da önemli bir olay olma özelliği taşıyor.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir