mix

Maxis Emeryville EA tarafından kapatılıyor

Maxis Emeryville, yani bize SimCity ve The Sims oyunlarını getiren stüdyo, EA tarafından kapatılıyor.

Twitter üzerinde çalışanlarının (an itibariyle eski çalışanları) yazdıkları üzerine Electronic Arts, yaptığı açıklamada Maxis Emeryville stüdyosunu kapattıklarını doğruladı.

Şirket, son çıkan ‘SimCity’, ‘Spore’ ve hata ‘The Sims’ gibi son derece popüler oyunların arkasındaki isim idi. EA dün yaptığı bir açıklamada “Sims hakkında konuşmak gerekirse gelişen bu olay bir engel teşkil etmiyor, son çıkan Sims 4 için beklenen DLC’ler de yolunda” diye belirtti.

EA, The Sims’in gelişim merkezinin geçtiğimiz gün kapanan Emeryville’e değil, Redwood Shores’a kurulduğunu teyit etti.

Bu noktada belirsiz kalan durum ise SimCity gibi diğer oyunların geleceği. İlk yaptığı açıklamada Sims’den başka hiçbir oyun hakkında net bir beyanda bulunmayan Electronic Arts’ın daha sonra SimCity hayranları için harika bir gelişme nitelendirilebilecek şöyle bir bilgilendirme yaptığı duyuruldu: “EA, SimCity ve onun sadık ve aktif oyuncularına sırt dönmeyecektir.”

Şirket, Maxis çalışanlarına EA çatısı altındaki başka pozisyonlarda fırsatlar sağlanacağına dair bir söylemde bulunmuş olsa da baş oyun senaristi Guillaume Pierre yaptıkları işte sona eriştiklerini ve herkesin işsiz kaldığını söyleyen bir tweet attı.

Diğer Maxis Emeryville çalışanlarının attığı tweetlere de göz atabilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir