mix

Metal Gear Solid V’de gizlenmiş sahne keşfedildi

Oyun geliştiricilerinin oyunlarda sırlar ve sürprizler saklaması sıradışı bir olay değil. Ayrıca bu sırların yıllarca bulunamaması da alışılmış bir durum değil. Bunun en güzel örneklerinden biri 13 yıl önce yayınlanmış olmasına rağmen oyuncuların Final Fantasy IX’da gizlenmiş bir görev bulmaları.

Ne var ki alışık olmadığımız durum, geliştiricilerin sadece belirli şartlarda ortaya çıkabilecek sırları oyunda saklamaları. Öte yandan Hideo Kojima herhangi bir geliştirici değil, tıpkı Metal Gear Solid V: Then Phantom Pain’in herhangi bir oyun olmaması gibi.

Geçtiğimiz günlerde oyuncular, Metal Gear Solid V’in bilgisayar versiyonunun dosyalarında gizlenmiş ve henüz kimsenin görmediği bir sahne olduğunu keşfettiler. Aslında bu sahneyi kimsenin görmeyecek olması büyük bir olasılık, zira 8 dakikalık kesilmiş sahne neredeyse imkansız bir görevden sonra ortaya çıkıyor: Metal Gear Solid V’in çoklu oyuncu modu olan Forward Operating Base’de tüm nükleer silahların etkisizleştirilmesi. Kesilmiş sahne, dünyadaki tüm nükleer silahın etkisizleştirilmesini kutluyor ve aynı zamanda herhangi birinin bir nükleer silah yapması hakkında uyarıyor.

Bu sahneyi bu kadar çok kullanışsız yapan özellik ise nükleer silahların Forward Operating Base modunda çok değerli olması. Özellikle de oyuncunun üssünün diğer oyuncular tarafından işgal edilmemesi açısından nükleer silahların kullanışlılığı, sahnenin görülmesini imkansızlaştırıyor. Bu sahnenin tetiklenmesi için çoklu oyuncu modundaki tüm oyuncuların nükleer silahlarını yok etmesi gerekiyor, sonrasında ise bu “kutlama” amaçlı sahne ortaya çıkıyor.

Her şeye rağmen bu sahneyi neyin tetiklediği kesin değil. Yine de Konami ve Kojima bu 8 dakikalık sahneyi yaratma zahmetine girip kullanmamaya karar vermeleri kesin. Öte yandan Metal Gear Solid V’in üçüncü bölümün adı da “Peace”(Barış)’tı. Üçüncü bölümün adının neden Peace olduğuna karar vermek zor olsa da, nükleer silahsızlanma ve “Peace” konseptleri birbirine oldukça uyuyor ve bu uyum kesilmiş sahnenin üçüncü bölümün bir parçası olacağına dair soruları akıllara getiriyor.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bilgisayar, PS 3, PS 4, Xbox 360 ve Xbox One için uygun ve oynanabilir durumda.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir