mix

Microsoft 2015 E3’e bomba gibi geliyor

Oyun dünyasını yakından takip edenler için E3 her zaman heyecanla beklenen bir organizyon olmuştur. Görünüşe bakılırsa 2015 E3’te Microsoft tam bir gövde gösterisi yapacak.

Şu ana kadar Halo 5: Guardians, Fable Legends, Forza Motorsport 6, Rise Of The Tomb Raider ve Quantum Break gibi birçok gelecek yapımın tarihlerinin duyrulmasıyla Microsoft’un bu yazı boş geçeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Microsoft satış direktörü Aaron Greenberg’in söylediklerine göre bu yaza Xbox One için daha duyurmadıkları çok iyi yapımlar var.

The Inner Circle adlı Youtube podcastine yaptığı açıklamalarda Greenberg gelecek planlarından şöyle bahsediyor: “Sanırım şirket tarihindeki en büyük tanıtım olayını bu sene yaz aylarında gerçekleştireceğiz. Piyasaya çıkacak olan bazı oyunları daha önceden duyurmuştuk ancak daha duyurmadığımız bir çok yapım var. Daha Şubat ayındayız ancak halihazırda Xbox One’a özel çıkacak olan Tomb Raider, Forza Motorsport 6, Fable Legends ve Halo 5: Guardians gibi oldukça iyi yapımların müjdesini sizlere verdik. Bu saydıklarımız buz dağının görünen kısmı olarak nitelendirilebilir çünkü daha sizlere duyurmadığımız bir çok güzel yapım üzerinde çalışıyoruz. Oyunseverler ve takipçilerimiz için çok güzel bir yaz olacak gibi görünüyor ve eminim bu sene sizlerle buluşturacağımız oyunlar yüksek kaliteli yapımlar olacak.”

Platinum Games’in ve CloudEngine’in üzerinde çalıştığı Scalebound ve Crackdown’un çıkış tarihleri kesin değil ancak son zamanlarda yapım aşamasında birçok sıkıntıyla baş etmeye çalışan Phantom Dust’ın 2015 yılında çıkması pek de muhtemel görünmüyor.

Greenberg’in verdiği bilgiler ise geçtiğimiz sene Xbox genel yöneticisi Phil Spencer’ın verdiği demeçte bu seneki yoğun temponun sinyallerini verdiğini doğrular nitelikte: “Doğrusunu söylemek gerekirse reklam ya da şov yapmıyoruz. Şu an üzerinde çalıştığımız ve çalışacağımız yapımların hepsini önümüzdeki sonbahara sığdırabilir miyiz gerçekten bilmiyorum. O kadar çok yapım var ki sanırım hepsini bütün seneye yaymamız gerekecek. Arada nefes alabilmemiz için bunu yapmamız gerekiyor.”

Acaba daha duyurulmayan ne kaldı? RARE stüdyolarının üzerinde çalıştığı birkaç projenin 2015 E3’te sergileneceğini biliyoruz. Resident Evil 7, Titanfall 2 ve gelecek bir Dead Rising yapımının sadece konsollarda çıkacağı söylentileri ise uzun süredir ortalıkta dolaşıyor. Toplamak gerekirse Haziran ayı Xbox kullanıcıları için harika bir ay olacak gibi görünüyor.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir