mix

Microsoft Xbox Two üzerinde çalışıyor

Xbox One hala satışta olmasına rağmen Xbox Two’nun hazırlıkları ve planlamaları çoktan başladı. Microsoft, Xbox Two hakkında oldukça heyecanlı olduğu için Xbox Two’yu, Xbox One’ın çıkışından daha kısa bir sürede çıkacağı tahmin ediliyor.

Dünya markası olan Microsoft en çok satan bilgisayar yazılımı firmalarının başında geliyor ve oyun sektöründe de  giriştiği başarılı işlerle adını duyuruyor ama Microsoft Xbox One ile istediği hedeflerine ulaşamadı. Microsoft, televizyon ve Kinect’e odaklanarak Xbox One’da yaptığı hataları Xbox Two’da tekrarlamak istemiyor.

Xbox Two’nun önümüzdeki beş sene içinde raflardaki yerini alacağı tahmin ediliyor ama genel olarak herhangi bir konsolun üst versiyonunun piyasaya sürülmesi en az 10 yıl alır. Bunun sebebi ise hem PS4’ün hem de Xbox One’un yetersiz görülmesidir. Ayrıca sanal gerçekliğin her geçen gün daha da ileriye gitmesi yeni nesil konsollarının piyasaya çıkışını hızlandıran etkenlerden birisi.

Günümüz konsollarının en önemli özelliklerinden birisi cihazların satışa sunulduktan sonra bile geliştirilebilir olmasıdır. Ardı arkası kesilmeyen güncellemeler, oyuncuların canını sıksa da geliştiriciler için hataları çözmenin ve müşteri memnuniyetini sağlamanın başlıca yoludur. Xbox Two daha gelişmiş olarak oyuncuların beğenisine sunulacak olsa da Xbox Two’ya da güncellemeler sürekli olarak gelecek.

Microsoft’un PS4 ile yarışında kozunu Kinect olarak seçmesi Microsoft’un yaptığı hataların başında geliyordu. Xbox One, müşterilerine isteseler de istemeseler de Kinect satmakta ısrar etti. Bu da konsolun fiyatında artışa sebep oldu ve PS4 ile girdiği yarışta geri düşmesine sebep oldu. Ancak Xbox One’da tutmayan Kinect, Xbox Two da farkı yaratacak hamle olabilir.

Donanım konusunda ise Microsoft’un Sony’e göre eksik noktaları var. Performans söz konusu olduğunda PS4, Xbox One ile girdiği yarışta hep galip gelmiştir. Eğer Microsoft daha iddialı bir çıkış yapmak istiyorsa Xbox Two’nun bu konuda geliştirilmeye ihtiyacı var. Ayrıca gelecek olan her iki yeni nesil konsol için de disklerin ortadan kalması bekleniyor.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir