mix

Microsoft’tan oyun geliştiricilerine yönelik 10,000 dolar ödüllü bir yarışma

Microsoft, oyun geliştirme ve yazılım alanında girişimci faaliyetlerin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesi için yeni bir yarışma hayata geçiriyor. Türk oyun pazarının dünyaya açılmasına yardımcı olacak Windows Game Developer Yarışması kapsamında oyun geliştiriciler Windows Phone Mağazası için oyun tasarlayarak tüm yeteneklerini tanıtabilecekler.

Microsoft, teknolojiye gönül vermiş genç nesillere farklı destek ve uygulamalarla destek olmaya ve farklı fırsatlarla buluşturmaya devam ediyor. Türk oyun sektörüne ivme kazandıracak ve global pazarların kapısını açacak yeni Windows Game Developer Yarışması için başvurular başladı. Microsoft’un oyun geliştiriciler için düzenlediği yeni yarışma ile Windows ve Windows Phone Mağaza için en iyi oyunları tasarlayan ve dereceye giren oyun geliştiriciler 10.000 dolara varan ödüllerin sahibi olacak. Yarışmacılar, Microsoft’un düzenlediği bu yarışmaya yeni bir oyun tasarlayarak ya da mevcutta geliştirdikleri bir oyunla katılım gösterilebilecek.

Oyuncular, Windows Mağaza’daki Windows ya da Windows Phone platformuna Android, iOS, Amazon Kindle, Blackberry gibi alternatif bir platformdan girerek tasarladıkları oyunlarını ya da daha önce yayınlanmış oyunlarını 20 Mart’a kadar gönderebilecek. Microsoft, yarışmacıların başvurularını sunum kalitesi, yaratıcılık ve teknik mükemmellik kriterleri ile değerlendirecek.

Birincinin 10.000, ikincinin 5.000, üçüncünün 3.000 dolar ödül kazanacağı yarışmada 10 kişi ise onur ödülü olarak 1000’er doların sahibi olmaya hak kazanacak.

Kazananların Mayıs başında duyurulacağı yarışmayla ilgili daha fazla bilgiye http://www.wpdevcenteroffers.com/home/contest adresinden ulaşılabilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir