mix

Minecraft adeta Microsoft’a para basıyor

Microsoft geçen sene Minecraft’ın yapımcısı Mojang’i çoğu kişiye göre tek oyunu olan bir firma için absürd bir fiyata, 2.5 milyar $’a satın almıştı. Ancak Microsoft’un son mali durumuna bakacak olursak, Minecraft çoktan Microsoft’a kâr getirmeye başlamış gibi görünüyor.

Microsoft’un Aralık 2014’teki finans raporuna baktığımızda video oyunları gelirlerinin Minecraft sayesinde %79 arttığını görüyoruz. %79’luk artış 171 milyon $’a denk geliyor. Tabi bu artışta Halo: The Master Chief Collection ve Forza Horizon 2 gibi Xbox’a özel oyunların payı olsa da, Minecraft’ın Microsoft’a çok para getirdiği ortada.

Bu da hiç şaşırtıcı değil çünkü oyun hala inanılmaz bir hızla satıyor. Sadece PC ve Mac’lerde oyunu 18,304,891 satın almış bulunuyor ve son 24 saatte oyunu satın alanların sayısı ise 10,394. Bu sayıya oyunu PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, iOS ve Android’de satın alanlar da dahil değil!

Bu Microsoft için iyi bir gelişme olsa da, oyunun satın alınışının Minecraft’ın geleceği için ne teşkil ettiği hala kesin değil. Şimdiye kadar Microsoft oyuna dokunmadı ki bu da oyunun başarısı göz önüne alındığında oldukça mantıklı bir yaklaşım. Microsoft Mojang’in satın alınış masrafını 2015 mali yılında karşılamayı bekliyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir