mix

Minecraft dünyası, HoloLens ile evimize geliyor

Birkaç hafta önce Microsoft’un Oculus ile iş birliği yapacağı açıklaması, kullanıcıların çoğunu heyecanlandırmasa da, Microsoft’un E3’teki HoloLens sunumu, Minecraft oyuncuları için çığır açacak nitelikte. Uzun zamandır oyun dünyasının içine entegre edilmeye çalışılan “Sanal Gerçeklik”(Virtual Reality), HoloLens ile harika aşamaya getirildi.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, VR oyunlar için Valve ile işbirliği yapacağını açıkladı. Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla HTC’nin Vive headset’i Microsoft’un VR oyunları ile çalışacak. VR segmentinin geri kalanı ise Microsoft’un kendi oyunlarına odaklanmış durumda. E3’teki HoloLens’in ve Minecraft’ın harika uyumunu görmeyi beklediğimiz sunum, beklentileri tamamıyla karşıladı, dahası dün geceki şovdan sonra oyuncular sabırsızlandı.

Sunumun başlangıcında Mojang Marka Direktörü Lydia Winters sahne aldı ve Minecraft’ın insanların hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlattı. 4 ve 5 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek MineCon etkinliğinde daha fazla yenilik açıklayacağını vurgulayan Winters’ın ardından HoloLens’i canlı kullanmak ve sunmak üzere Saxs Persson sahne aldı. Sahnedeki kameraya eklenilen bir özellik sayesinde biz de Persson’ın gördüklerini görebildik ve inanın, HoloLens’in Minecraft deneyimini tamamıyla değiştireceğini gördük. Bu sunumun da, HoloLens’in bizim gerçekliğimizde ilk şovu olduğunu da belirtelim.

Hem vücut hareketlerinizle, hem de sesinizle kontrol edebildiğiniz HoloLens’i hayal edebileceğimiz her yerde kullanabileceğiz. HoloLens’in bir diğer güzel özelliği ise cihazı kullansanız bile bilgisayar kullanıcıları ile aynı anda bağlanabiliyorsunuz.

Henüz ne zaman piyasaya sürüleceği belirtilmeyen HoloLens, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bizleri ve tüm Minecraft kullanıcılarını sabırsızlandırıyor. Detayların ise büyük bir ihtimalle MineCon’da açıklanacağı tahmin ediliyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir