mix

Minecraft satışları 20 milyonu geçti

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en popüler oyunlarından biri olmayı başaran Minecraft’ın satışları durmak bilmiyor. Geçen sene Microsoft tarafından 2.5 milyar dolara satın alınan Mojang firması tarafından geliştirilen Minecraft, PC ve Mac’lerde 20 milyonluk satış rakamını geride bıraktı.

Microsoft’un Mojang’i satın almasının ardından böylesine bir oyunun, devasa bir kurumsal yapı altına girecek olması oyuncular tarafından hoş karşılanmamıştı. Ancak anlaşmanın faydaları gün gibi ortada. Microsoft için küçük olsa da oyun dünyası söz konusu olduğunda şirketin Minecraft’tan elde ettiği gelir hiç de azımsanacak düzeyde değil. Microsoft’un açıklamasına göre, geçen seneden bugüne kadar oyunun satışları %71 oranında artarak 171 milyon dolara ulaştı.

Markus “notch” Persson’ın geliştirdiği Minecraft, 2009’da alpha olarak PC’ye çıkmıştı ve 2011 senesinde de tamamlanmıştı. Oyun satışa sunulduğundan beri sürekli güncellemelerle canlı tutuluyor ve yeni şeyler ekleniyor. İçeriğiyle her yaştan oyuncuya hitap etmeyi başaran Minecraft artık PS3, PS4, XBOX 360, XBOX ONE, Android, iOS ve PC gibi bir çok platformu destekliyor.

Fenomen haline gelen oyun bazı yerlerde okullarda eğitim amaçlı kullanılıyor. E3 2015’te de oldukça etkileyici bir Microsoft HoloLens tanıtımıyla da tekrar bizi büyüleyen oyun, ülkemizde ne yazık ki Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın oyunu yasaklamaya çalışması gibi bazı engellerle de karşı karşıya kalmıştı.

Yeni gelişmelerle birlikte Minecraft’ın geleceğinin oldukça parlak göründüğünü söyleyebilriz. Her geçen dakika daha da popülerleşen oyunun daha ne gibi yeniliklerle bizleri şaşırtabileceğini ve nasıl başarılara imza atacağını ise ancak hayal edebiliyoruz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir