mix

Minecraft: Windows 10 Edition duyuruldu

Microsoft, hafta sonu Minecon’da, Minecraft’ın yeni bir versiyonu olan Windows 10 Edition’ı duyurdu. Yenilenmiş oyun, ilk etapta Minecraft’ın her özelliğine sahip olmayacak ancak Mojang, gelecekte ikisini de denkleştirmeyi umuyor.

PC’de oyunun asıl sürümüne sahip olan oyuncular, Windows 10 Edition’a da ücretsiz bir şekilde sahip olabilecek. İlk olarak Windows 10 Edition almak isteyen kullanıcıların ise 10 dolarlık bir ücret ödemesi gerekecek. Microsoft’un duyurduğu yeni Minecraft’ın, oyunun Pocket Edition’ı temel alınarak geliştirildiğini de belirtelim. Yeni oyunun betası, Windows 10’un resmen çıkacağı tarih olan 29 Temmuz’da oyuncularla buluşacak.

Yeni Minecraft, Xbox Live’ı ve kumandaları destekleyecek ancak bunlar zorunlu olmayacak. Klavye, kumanda ve touchpad arasında zorlanmadan geçiş yapmak mümkün olacak. Sunuculardaki oyuncu limiti ise şimdilik yedi kişi olarak duyuruldu. Pocket Edition’a yakında gelecek bir güncelleme ile oradaki oyuncularla birlikte de oynama fırsatı bulabileceğimiz W10 Edition’da oyun içinde kayıt alıp paylaşmak ve Minecraft’ın asıl sürümündeki çoğu canlı ile eşyaya erişmek de mümkün olacak.

Windows 10 Edition, normal Minecraft’ın yerine geçmeyecek ve ikisi de eşit biçimde desteklenecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir