mix

MLG, Xbox One platformunda Smite turnuvası düzenleyecek

MOBA oyunları arasında devlerden sonra kendine yer edinmeye çalışan Smite gün geçtikçe daha popüler hale gelerek oyuncu kitlesini artırıyor. Önümüzdeki hafta Xbox One’a gelerek bambaşka bir dünyaya girecek olan Smite, MOBA oyun türünü konsola tanıtarak gelişen ve büyüyen topluluğunu ve aynı zamanda MOBA dünyasını başka bir boyuta taşıyacak. Oyun mekaniği ve üçüncü kişi kamera bakış açısı sayesinde Smite, konsola çıkan ilk MOBA oyunu olacak. Dota 2 ve League of Legends’den sonra oyuncu sayısıyla üçüncü sıraya konan Smite, konsol hamlesiyle beraber bu iki dev oyunla yarışabilmeyi umuyor.

Bir oyunu e-Spor yapan rekabetçi sahneyi PC platformunda oturtmuş olan yapımcı Hi-Rez stüdyoları, geçtiğimiz Smite Dünya Şampiyonası’nda 2.6 milyon dolar ödül havuzuna ulaşmıştı. Önümüzdeki yıl da gerçekleşecek olan Smite Dünya Şampiyonası‘nda ödül havuzu 1 milyon dolara sabitlendi ancak oyuncuların da destekleriyle toplanacak ödül havuzunun kalan kısmı yıl içinde gerçekleşecek turnuvalara paylaştırılacak.

Önümüzdeki hafta Xbox One’a çıkacak oyunun konsol platformunda gerçekleşecek olan ilk turnuvası ise Major League Gaming katkılarıyla gerçekleşecek. Oyunun konsola çıkışını takip eden üçüncü günde online elemeler başlayacak. Bu elemelerden sonra 16-18 Ekim’de gerçekleşecek MLG World Finals’da takımlar 25.000 dolarlık ödül için mücadele verecek. MLG World Finals’da ilk sekize girmeyi başaran takımlar ise 4-6 Aralık’ta düzenlenecek MLG Pro League’e katılma hakkı kazanarak 50.000 dolardan bir dilim ve Smite Dünya Şampiyonası’na giden bileti almaya çalışacak.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir