League of Legends League of Legends Haberleri mix

MSI 2016 5. Gün

MSI 2016’da grup aşamasının son günü, bugün oynanan maçlarla sona erdi. 

Bir önceki günü temsilcimiz Supermassive galibiyet alamadan kapatırken, Çin şampiyonu RNG turnuvadaki ilk mağlubiyetini mükemmel bir geri dönüşe imza atan CLG karşısında aldı. İkinci ve üçüncü günü galibiyet alamadan geçiren SKT T1 ise dördüncü günü ikide iki yaparak tamamladı ve galibiyet-mağlubiyet sayılarını eşitledi.

RNG 1-0 SuperMassive

Turnuvadan elendiği bir önceki gün kesinleşen temsilcimiz Supermassive, RNG karşısına, oyuncuların kendilerini rahat hissettikleri şampiyonları tercih ederek çıktı. Naru orta koridor Zed alırken, Stomaged ormana son zamanlarda seçildiğini pek görmediğimiz Elise almayı tercih etti. Henüz ilk dakika geride kalmadan, Twitch oynayan Wuxx, Stomaged’i öldürerek ilk kanı dökmeyi başardı ve bunun hemen ardından bir skor daha alan başarılı nişancı maça çok büyük bir avantajla başlamış oldu. Üstünlüğünü maçın başından sonuna kadar hiç kaybetmeyen RNG, 23 dakika süren mücadeleden galibiyetle ayrılmayı başaran taraf oldu.


Counter Logic Gaming 1-0 Flash Wolves

Seçim yasaklama ekranında Maple’ın orta koridor Karma, SwordArt’ın Bard ve Aphromoo’nun Soraka tercihinde bulunduğu mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf Kuzey Amerika temsilcisi CLG oldu. Başa baş giden mücadelenin 30. dakikasında Baron’u almayı başaran CLG, alt koridora kurduğu baskı ile inhibitörü düşürmeyi başardı. Bundan yaklaşık beş dakika sonra, özellikle Huhi ve Darshan sayesinde çok iyi bir takım savaşı çıkaran CLG, karşılıksız üç skor almayı başardı ve mücadelenin galibi olmayı başardı.


SKT T1 1-0 G2 

Turnuvadaki performansı ile eleştirilen Blank’in ormancı Lee Sin, Wolf’un ise destek Soraka tercihi yaptığı mücadeleyi kazanan taraf maçtan önce favori olarak gösterilen SKT oldu. Blank’in Lee Sin ile çok etkili bir performans ortaya koyduğu maçta, G2 bir türlü istediklerini yapamadı ve 28 dakika içinde rakibine mağlup oldu. Maçın sonlarına doğru Poppy oynayan Kikis’in ultisiyle Faker’ı, az canla kaçmakta olan takım arkadaşının yanına göndermesi ve ölümüne sebep olması da maçın eğlenceli anlarından biriydi.


SuperMassive 0-1 Flash Wolves

Temsilcimiz turnuvadaki son maçında Flash Wolves karşısına çıktı ve seçim yasaklama ekranında Achuu’ya Vayne vererek izleyenleri heyecanlandırdı. İlk kan, 11. dakikada, Ekko oynayan Thaldrin’i öldüren NL’e gitti ve minyon sayısında Achuu’nun gerisine düşen başarılı nişancı bir anda altın üstünlüğü ele geçirmiş oldu. Maple’ın LeBlanc ve NL’in Tristana tercihleri iş yapınca ve iki oyuncu da etkili performanslar ortaya koyunca, temsilcimiz Supermassive son maçından mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvayı 1 galibiyet 9 yenilgi ile tamamladı. Flash Wolves ise günü 1-1 ile tamamlayarak Playofflarda CLG’nin rakibi olmaya hak kazandı.


Counter Logic Gaming 1-0 G2

İlk maçta Avrupa temsilcisi G2’yu yenmeyi başaran CLG, rövanş maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı ve günü ikide iki ile tamamladı. İlk kan bire birde Huhi’yi kesmeyi başaran Perkz’e gitti ve G2 mücadeleye küçük de olsa bir üstünlükle başlamış oldu. Başa baş giden mücadelede 20. dakikada çıkan takım savaşını kazanan CLG hemen Baron’a yöneldi ve aldığı güçlendirme ile orta koridorda baskı kurarak ilerlemeye başladı. Minyon temizlemekte zorlanan ve kuşatma sırasında da skorlar veren G2 daha fazla direnemedi ve mücadeleden mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.


RNG 0-1 SKT T1

Günün son ve en önemli mücadelesinde turnuvanın favorileri olarak gösterilen iki takım karşı karşıya geldi. Yaklaşık bir saat süren ve mükemmel bir çekişmeye sahne olan mücadeleden galibiyetle ayrılmayı başaran taraf Kore temsilcisi SKT oldu ve başarılı ekip, Playofflarda karşılaşacağı rakibine bir anlamda göz dağı verdi. Mlxg’nin Lee Sin ile maça çok etkili başlaması, RNG’nin bir anda 3-0 öne geçmesini sağladı ancak geri düştüğü maçlarda da ne yapacağını bilen SKT bundan pek etkilenmedi ve skoru tekrar eşitledi. Ancak özellikle Ekko oynayan Looper’ın etkili performansı sayesinde RNG tekrar öne geçmeyi başardı ve rakibi karşısında üstünlük kurmaya başladı. 45. dakikada çıkan takım savaşında rakibinin dört oyuncusunu öldürmeyi başaran RNG, alt koridor inhibitörünü aldı ancak uzun ölüm sürelerine rağmen oyunu bitirme riskini alamayarak geri döndü. Bunun üzerine orta koridorda çıkan takım savaşını kazanan SKT, uzun süre geride götürdüğü maçı kazanmayı başardı ve RNG’ye turnuvadaki ikinci yenilgisini tattırmış oldu.


Tamamlanan grup aşamasının ardından playoff eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

asd

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir