League of Legends League of Legends Haberleri mix

NA LCS 2016 Yaz Mevsimi Finalleri Toronto’da oynanacak

Geçtiğimiz yıl New York’taki Madison Square Garden’da oynanan NA LCS Yaz Mevsimi Finalleri bu yıl Kanada’ya taşınıyor. 

27-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan finaller, Toronto’da Air Canada Centre’da oynanacak. Bu final ayrıca Kanada’da gerçekleştirilecek olan ilk büyük e-Spor turnuvası olma özelliğine de sahip. Dünya Şampiyonası’na ikinci sıradan gidecek NA LCS temsilcisi bahar ve yaz mevsiminde takımların topladığı puanlar sonucunda belli olacak. Bu nedenle takımların sezon içerisinde alacağı sonuçlar bir hayli önem taşıyor. Yeni formatıyla üç maç üzerinden oynanmakta olan lig geçtiğimiz günlerde başlangıç yapmıştı.

Amerika bölgesinden Dünya Şampiyonası’na gidecek son takım ise 3-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Bölgesel Eleme Turnuvası ile belli olacak. Play-off’lara yükselmeyi başarmış en iyi dört takım beş maç üzerinden oynanacak olan serilerde şampiyonanın son biletini kapmak için mücadele edecek. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl büyük bir heyecana sahne olan Bölgesel Eleme Turnuvası’nda Cloud9 büyük bir mucizeyi gerçekleştirerek adını Dünya Şampiyonası’na yazdırmıştı.

Riot Games alışılmışın dışında bir işe imza atarak ilk kez finalleri Amerika’dan farklı bir ülkede gerçekleştirmeye karar verdi. 2015 finalleri New York’taki Madison Square Garden’da oynanarak büyük bir sükse yaratmıştı. Bu yılda bu denli bir atmosferin oluşup oluşmayacağı ise şimdiden merak konusu olmaya başladı. Her ne kadar Kanada ve Amerika nispeten birbirine denk ülkeler olsa da Kanada’nın e-Spora yaklaşımını da görme fırsatı yakalamış olacağız.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir