mix

Ninjas in Pyjamas CEO’su değişti

Organizasyonun yaptığı basın açıklamasının ardından Ninjas in Pyjamas CEO’su Per Lilliefelth görevinden ayrılırken yerine geçici bir CEO atandı.

Basın açıklamasına göre bu değişiklik, Lilliefelth’e yöneltilen ağır eleştirilen sonrası alınan bir kararın sonucu olarak gözükmekte.

“Geçtiğimiz ay, karşılaştığımız negatif eleştirilerden dolayı şirketimizin için oldukça zorlu geçti. Bazı eleştirilerin doğru olduğu kanıtlanırken, bazılarının ise tamamiyle yanlış olduğunu fark ettik. Per Lilliefelth, NiP’nin hızlı gelişmesinde büyük rol oynadı ve organizasyonun bugünlere gelmesinde büyük payı olan insanlardan birisi. Bu zaman aralığında Per bir çok eleştiriye ve suçlamaya maruz kaldı. Özellikle de geçtiğimiz ay bu konu genelinde oldukça zor geçti.” açıklamasında bulunan organizasyonda Lilliefelth’in yaptığı yanlışların sorumluluğunu üstlendiği ve görevinden ayrıldığı belirtildi.

Per’in aldığı eleştirilerin büyük bir bölümü ise geçtiğimiz günlerde organizasyonun finansal problemler yaşaması ve birkaç çalışanının vergi kaçırması ile ilgili yaşanan sorunlardan kaynaklanmaktadı. Organizasyonda bu problem çözüldü fakat Lilliefelth görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Geçici olarak atanan CEO ise Patric Jönsson oldu. Oldukça başarılı bir şirket olan Xtrfy’nin geçmiş CEO’su olan Patric, hali hazırda Trigono AB şirketinin de CEO’su konumunda. Basın açıklamasına göre ise Hiram Cahine, 2016’nın ilk yarısında yönetim kurulu tarafından organizasyonun CEO’su olarak atanacak. Cahine ise, NiP’in en büyük paydaşlarından olan Diglife’ın kurucusu.

E-spor sahnesinde büyük başarılara imza atmış ve belli bir başarı standartını yakalamış nadir organizasyonlardan olan NiP, özellikle CS:GO ve Dota 2 takımları ile tanınıyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir