mix

Nintendo Switch tanıtıldı

Uzun süredir heyecanla beklenen oyun konsolu Nintendo Switch bugün itibariyle tanıtıldı. Tokyo’daki bir basın toplantısıyla tanıtılan ürün, 300 dolarlık fiyatıyla herkesi şaşırtırken, Switch’in piyasaya çıkış tarihi ise Mart olarak belirtildi. 

Televizyonda ya da elinizde mobil bir şekilde oynayabileceğiniz Switch, Joy-Con ismindeki kumandaları ile beraber çoklu oyun keyfini de sunuyor. Ayrıca birçok kumanda ile aynı oyunda oynama imkanına da sahip olacağız. The Switch, şu anda satışa sunulduğunda The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyununu destekleyebiliyor. Fakat The Elder Scrools V: Skyrim, Splatoon 2 gibi oyunlar bu yaz piyasaya çıkacakken, Super Mario Odyssey isimli yeni Mario oyunu da tatil sezonunda Switch için piyasaya sunulacak.

Bu haftanın başlarında Nintendo, kısıtlı sayıda konsol için ön sipariş alacağını açıklamıştı. Ön sipariş vermeyen kullanıcılar ise 3 Mart’a kadar beklemek zorunda kalacak.

The Switch’in yeniliklerinden birisi ise Nintendo Switch Online Service ağını kullanacak olması. Akıllı telefonunuzla kullanabileceğiniz servis ile karşılaşmalar düzenleyebilecek ve arkadaşlarınızla sohbet edebileceksiniz. Başta denemesi bedava olan servis, birkaç ay sonra ücretli olacak. Farklı konsollarda kullanılıyor olmasına rağmen Switch’te “bölge” problemi yaşamayacağız. Yani Switch’inizle seyahat ederken satın aldığınız bir oyunu evinizde de oynayabileceksiniz.

Bildiğiniz üzere Nintendo Switch’i TV’ye bağlı, dock’unun üstünde çoklu oyuncu şeklinde ya da tek başımıza oynayabiliyoruz. Konsol ile alakalı en büyük hayal kırıklığı yaratan özellik batarya süresi oldu. 2.5 ile 6.5 saat arası bir batarya süresi olan Switch, aynı zamanda Wi-Fi bağlantısı da gerçekleştirebiliyor. Konsolun 6.2 inç çoklu dokunma ekranı bulunurken, çözünürlüğü ise 1280 x 720 olarak duyuruldu. Ürün dock kullanılmadığı zaman 720p TV’ye bağlandığında ise 1080p görüntü sağlayabiliyor. Switch’in 32 GB’lık hafızası bulunmasına rağmen microSDHC ve microSDXC slotları da mevcut. Switch dock’ta ise iki adet USB girişi bulunuyor.

Konsolun kumandaları olan Joy-Con’lar ise Switch ile standart olarak birlikte satılacak. Hareket sensörlerü, ivme ölçer, NFC okuyucusu ve Amiibo sensörü bulunan Joy-Con’lar, co-op oyunlar için oldukça iyi şekilde düşünülmüş kumandalar olarak öne çıkıyor.

Kumandalar ayrıca AR kameradan dolayı kullanıcının duruşunu da anlıyor ve önündeki nesne ile arasındaki mesafeyi ölçebiliyor. Joy-Con’ların en büyük özelliği ise titreşim geri bildirimlerinin çok akıllı olması. Nintendo, kumandalar ile oyuncuların ellerinde tuttukları bardağa yavaşça buz parçaları ve suyun dolduruluşunu hissedeceklerini, dolayısıyla cama düşen sıvı ve katı madde ayrımını rahatlıkla yapabileceğini iddia ediyor.

Nintendo, Switch için 80’den fazla oyunun geliştirilmekte olduğunu belirtti. Square Enix, Japonya’da oldukça popüler olan Dragon Quest X, Dragon Quest XI, Dragon Quest Heroes I ve II oyunlarını hali hazırda geliştiriyor. EA ise meşhur futbol oyunu FIFA’yı konsol için geliştirirken, ayrıca yıl sonuna kadar No More Heroes, Xenoblade Chronicles 2, Minecraft ve Fire Emblem Warriors gibi oyunların da Switch için satışa sunulması bekleniyor.

Baktığımızda Nintendo’nun oldukça iddialı bir yeni ürünü olduğunu görebiliyoruz. Switch’in 4K ya da VR oyunlarını çalıştıracak kadar güçlü olup olmadığı henüz belli değil. Ayrıca Switch, PS4 Pro ve Microsoft’un yeni konsolu Project Scorpio gibi ürünlerle de yarışabilecek durumda olmayabilir. Yine de Switch’in kendi kitlesinin bulunduğunu ve bu kitleyi tatmin edecek şekilde bir ürün ortaya çıktığını belirtmemiz mümkün.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir