mix

Nvidia GeForce GTX 970 ile ilgili açıklama yaptı

Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang, GeForce GTX 970 ile ilgili yaşanan sorun hakkında açıklama yaptı. Nvidia’nın dava edilmesine kadar giden bu durum ürünün tanıtımında yapılan reklam hatasından kaynaklanıyor. İşlerin bu dereceye gelmesiyle beraber Nvidia CEO’su yaptığı açıklamada böyle bir durumun tekrar yaşanmayacağına dair söz verdi.

GTX 970 4GB’lık bir ekran kartı olarak tanıtılıp reklamının yapılması ve aslında 3 GB’lık olan bu kartın 4 GB’a yükseltilebilir olmasından bahsedilmemesi bu hatanın büyümesine yol açan unsurdu. Çünkü kart 4 GB’a yükseltildiğinde sonradan eklenen 512 MB’ın harici olması bant genişliğini düşürerek performans kaybına sebep oluyor ve yavaş çalışıyor. Bunun müşterilerde yarattığı memnuniyetsizlik sonucu davalık olan Nvidia’nın CEO’su şunları belirtti: “GTX 970 4 GB’lık bir karttır. 1 GB’lık yükseltilebilir kısmın 512 MB’ı harici olması bant genişliğinde düşüşe sebep oluyor ama bu dizayn sayesinde GTX 970’e fazladan 1GB hafıza eklemeyi başardık ve yazılım mühendislerimiz daha az kullanılan verilerin bu harici kısımda tutulmasını sağladı. Ancak biz bunu, ürünün pazarlaması esnasında doğru bir şekilde tanıtamadık. Maxwell teknolojisi hakkında iletilmesi gereken detayları paylaşmakta bir sorunla karşılaştık ve bunun tekrarlanmasına izin vermeyerek bir sonraki ürünümüzde daha iyi işler çıkaracağız.”

Bu dava yüzünden Nvidia, bu durumdan zarar gören müşterilerine paralarını iade etmek zorunda kalabilir. Fakat bu durumun Nvidia’ya pek zararı dokunmayacak, çünkü Maxwell teknolojisiyle üretilmiş grafik işlemcileri sayesinde rekor kazançlar elde eden Nvidia yıl sonunda 5 milyar dolar hasılat elde etmeyi planlıyor.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir