mix

NVIDIA yeni ekran kartı GTX Titan X’i duyurdu

Her sene NVIDIA tarafından düzenlenen GPU Teknolojileri Konferansı’nın bu seneki ayağında oyunseverleri yakından ilgilendirecek ve bir o kadar da heyecanlandıracak yeni ekran kartı duyruldu. Sektörde durdurulması zor bir ivme yakalayan NVIDIA yeni canavarına GTX Titan X ismini verdi.

NVIDIA’nın oyuncu ekran kartlarındaki yeni silahı olan GTX Titan X, Çarşamba günü itibariyle ABD’de 999 dolar satış fiyatıyla raflardaki yerini aldı. Kartın yapısını biraz irdeleyecek olursak Maxwell GPU mimarisi üzerinden geliştirilmiş olan Titan X kendinden önceki en iyi ekran kartıyla karşılaştırıldığında 2 kat fazla performans gösterirken güç açısından bakıldığında 2 kat daha tasarruflu bir grafik çiziyor. Bu yeni teknoloji harikasının grafik birimi 2072 işlemci çekirdeği ve 12 GB hafızasıyla kullanıcısına 7 teraflopluk bir performans sunuyor.

Sahip olduğu bu özellikleri daha iyi anlayabilmeniz için şöyle bir karşılaştırma yapabiliriz: geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan NVIDIA GTX 980 ekran kartıyla son çözünürlükte Middle Earth: Shadow of Mordor’dan 30 FPS’lik bir performans alınabilirken aynı oyunun son çözünürlükteki oynanışında GTX Titan X ile 40 FPS’lik mükemmel bir performans alınabiliyor. Aşağıdaki resimde son çıkan yapımlardan GTX Titan X ile alınan maksimum performanslara göz atabilirsiniz.

ai5ivwlmmxa5etpzgpvk

Oyun dünyasını yakından takip eden oyuncuların kalbinin daha hızlı çarpmasına sebep olan bu grafik canavarının Türkiye’de hangi tarihte ve nasıl bir fiyatla satışa sunulacağı henüz belli değil ancak Amerika’daki satış fiyatına bakacak olursak nasıl bir rakamla karşılaşabileceğimize dair ufak da olsa bir fikir edinebiliriz.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir