mix

Oxford Üniversitesi’nde espor dersleri verilmeye başlanacak

Dünyanın en eski üniversitelerinden olan Oxford Üniversitesi espor dersleri vermeye başlayacak. Reuters’in haberine göre Çin’in en büyük şirketlerinden Tencent ile İngiltere hükümeti arasındaki anlaşma sonucu espor, üniversitedeki dersler arasına katıldı.

İngiltere hükümetinden Liam Fox basın açıklamasında “Önümüzdeki birkaç yıl İngiltere’nin Tencent gibi şirketlerle çalışması, ülke için inovasyon ve global ticaretin geleceğini şekillendirme konularında büyük bir fırsat yaratacak.” ifadesini kullandı.

Bu, dünyanın en büyük espor şirketi olan Tencent’in bir sonraki hamlesi olarak önümüze çıkıyor. Bildiğiniz üzere Çinli şirket League of Legends’ın geliştirici Riot Games’in de yanında Fornite’ın geliştiricisi Epic Games’in de çoğunluk hissesini elinde tutuyor. Ayrıca şirket PUBG’nin Çin’deki yayın haklarına da sahip. İngiltere’de esporu ders olarak okutan üniversiteler arasında ESL UK ile işbirliği yapan York Üniversitesi de yer alıyor.

Esporun globalde akademik olarak üniversitelerde yer almasının da hızlandığını belirtmek gerekiyor. Özellikle Amerika’daki okullarda ciddi olarak dersler veriliyor. Aynı zamanda Avrupa’da da örneklerini görüyoruz. Ülkemiz de bu konuda global anlamda öncüler arasında yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin de espor bursu verdiğini ve derslerinde espora yer verdiğini ekleyelim.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • Furkan 13 Mayıs 2018

    Keşke bizim burdaki üniversitelerde eğitim verseler en azından bunu yapsalar :D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir