mix

PlayStation Plus’ın kullanıcı sayısı 8 milyona yaklaşıyor

Sony, PlayStation Plus hizmetinin mevcut üye sayısını açıkladı. Ek olarak konsolun önümüzdeki yıl Çin’de satışa çıkacağını duyurdu.

PS Plus hizmetinin şu an dünya genelinde 7.9 milyon abonesi bulunuyor. Firma bu kullanıcıların ne kadarının PS4 kullanıcısı olduğunu açıkça belirtmedi ama mayıs ayında Sony CEO’su Kaz Hirai 13.5 milyon PS4 sahibinin en az yarısının Playstation Plus’a üye olduğunu açıklamıştı. Aylık 10 dolara abonelik alan PS Plus, 3 aylık üyelikte 18 ve yıllık üyelikte de 50 dolar gibi bir fiyata mal oluyor. Sony sadece Playstation Plus’dan bile oldukça büyük kazanç elde ediyor.

Bu sisteme üye olduğunuzda PS4’ünüzde online çok oyunculu kısmı açılıyor ve oyunculara bazı avantajlar sunuyor. Her ay ücretsiz oyunların verilmesi, indirimler, oyun kayıtları için bulutta alan sunulması bunlardan bazıları.

Sony’nin 2015’de Çin ile ilgili planları var. Sony çalışanları Çin’deki oyun sektörünü inceleyerek, PlayStation’ın Çin’de satışa çıkması gerektiğini bildirdiler. Sony, Çin’de bazı bölgelerin yönetiminin bakış açısı yüzünden konuya hassasiyetle yaklaşıyor ancak konsol 2015 yılı içerisinde ülkede satışa çıkacak.

Microsoft, eylül ayında Xbox One’ı Çin’de satışa çıkarmış ve ülkede 2000 senesinden bu yana satışa sunulan ilk konsol olma şansını yakalamıştı. Çin hükümeti, 2000 yılında çocukların sağlık ve düşünce yapısı açısından zararlı bulduğu oyun konsollarını yasaklamış, 2013 Eylül ayına kadar da yasak geçerliliğini sürdürmüştü. Microsoft, konsolun satışa çıktığı ilk hafta 10.000’den fazla satış yapmıştı.

Son zamanlarda yapılan çalışma sonuçları da, Çin’de, ABD pazarından fazla oyuncu olduğunu gösteriyor. Bu da Çin’in oyun piyasası için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgular nitelikte.

Özellikle Dota 2 olmak üzere her türlü eSpor hayranı, takipçisi, çevirmen, sporsever

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir