mix

PS4 oyunları, PlayStation VR’da oynanabilecek

Sony, Playstation VR’ın kendine özel oyunlarının yanında PS4 için çıkmış bütün oyunları sanal bir odada ve dev bir ekranda oynayabileceğimizi belirtti.

Sony’nin oyun konsolu PlayStation 4 ile birlikte çalışan PlayStation VR, Ekim 2016’dan itibaren satışa çıkacak. Kuzey Amerika’da 399 ABD Doları, Japonya’da 44 bin 980 Yen, Avrupa ve Asya’da ise 399 Euro ve 349 Sterlin’lik bir fiyat ile piyasaya sürülecek. PlayStation VR’ın Türkiye’yi de kapsayan çıkış tarihleri ve ülkemizdeki satış fiyatı ise ilerleyen dönemlerde açıklanacak.

Yapılan bir başka açıklamaya göre Playstation VR ile bütün PS4 oyunlarını sanal bir odada 225 inch’lik bir ekranda oynama şansı yakalayacağız. Sinematik mod sayesinde gerçekleşecek olan bu özellikte konsolun menüsünü ve ekranını 16:9 görüntü formatında göreceğiz. Sony etkinlik esnasında PlayStation VR için 200’den fazla geliştircinin çalışmalar yürüttüğünü dile getirirken, sanal gerçeklik gözlüğüne özel Star Wars: Battlefront yapımının da hazırlandığı haberini verdi. Aralarında Ubisoft, 2K Games ve Electronic Arts’ın da bulunduğu 230’un üzerinde geliştirici ile birlikte çalışılan sisteme şu an itibariyle 160’ın üzerinde farklı oyun geliştiriliyor.

PlayStation VR ayrıca kullanıcıların baş ünitesi takılıyken, büyük bir sanal ekran deneyimi sağlayan sinematik moda sahip. Sinematik mod için desteklenen içerikler arasında, PS4 oyun ve videolarının yanı sıra Share Play ve Live from PlayStation gibi çeşitli PS4 özellikleri de bulunuyor. Oyun dünyasında deyim yerindeyse devrim niteliğinde olan PlayStation VR’ın önemli detayları bu şekilde. Satışa çıkmasına henüz çok uzun bir süre olsa da PS VR şimdiden konsol kullanıcıları için büyük bir etki yaratmış gözüküyor.

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir