mix

Raptr hacklendi

Geçtiğimiz günlerde Raptr hacklendi ve site sorumluları şifrelerini değiştirmeleri konusunda tüm üyeleri uyarıyor.

Oyun videoları odaklı sosyal ortam Raptr’nin hacklenmesi ile üyelerin kullanıcı adlarına, e-mail adreslerine, şifrelerine, ve site içerisindeki ad soyadlarına sızılabileceğini açıklandı.

Biz de bunu duyduğumuz gibi özellikle League of Legends oyuncularının tercih ettiği bu popüler video izleme ve sosyal platformunda hesabı olan takipçilerimizi uyarmak istedik. Aynı şekilde Raptr’de bu konudaki tedbirlerin alınması fikrinde.

Raptr’nin kurucu ve CEO’su Dennis Fong sitelerinin,  Xbox Live ve Sony’s PlayStation Network gibi üst düzey sitelere yapılan hack saldırılarına benzer bir duruma maruz kaldıklarını belirtti.

Fong, halihazırda şifrelerin hacklendiğini belirtirken ayrıca kullanıcı adları, e-mail adresleri gibi bilgilerin ele geçirilebileceği konusundaki endişesini dile getirdi. Bu gibi hack skandallarında meydana gelmesi muhtemel en büyük korku ise şu ki, özellikle sitelere kayıt olurken veya sosyal medyalarınızda kullandığınız şifre ve kullanıcı adı, e-mail gibi bilgileriniz aynı ise, hackleyen kişiler diğer hesaplarınızla da bağlantı kurup sizi zincirleme hackleyebilir.

Bunun üzerine Fong, Raptr için oldukça düşük oranlarda olsa da bu riskin varlığının gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak kullanıcıların bir an önce aynı e-mail adresiyle kayıt oldukları tüm diğer siteleri de kontrol edip hesaplarını gerekirse şifrelerini değiştirerek güvence altına almaları konusunda ikaz etti.

Son olarak Fong önemli gördüğü şu konuya değindi ki, Raptr üyesi olarak kazandığınız Reward Points(ödül puanları), site iki aşamalı doğrulama sistemine tabi olduğu için korunmakta ve bu alanda kayıp yaşamayacaksınız.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir