mix

Rave, MLG Pro League’ten çekiliyor

Rave, Birleşik Devletlerin Ohio kentinde düzenlenecek olan joinDota MLG Pro League’ten vize sebepleri yüzünden şanssız bir şekilde çekilmek zorunda kaldı. Bu talihsizlik takım için bir ilk değil çünkü daha önce de bir LAN turnuvasından çekilmek zorunda kalmışlardı. Takımın yerini alacak ekip ise MVP.Phoenix oldu.

joinDota MLG Pro League’e girebilmek için 18 zorlu maça çıkan ve gerçekten takdire değer bir mücadele gösteren Rave, daha önce de Bükreş’te düzenlenen Starladder 12 LAN elemelerinden çekilmek zorunda kalmıştı ve çekilmenin sebebi ise turnuvanın yapıldığı zamanda takımın The Summit 3 ve MLG Pro League LAN için vize almaya çalışmasıydı ve yerlerine getirilen ekip de Signature.Trust olmuştu. Şimdi ise yerlerine kendileriyle tunuvada aynı sırayı paylaşan ancak uzatmalarda kaybeden MVP.Phoenix getirilecek. Olaya dair açıklama ise MLG League’in Twitter hesabından yapıldı.

Rave takımının lideri Jeyo içerisinde bulundukları durumu Facebook üzerinden uzun bir açıklama yaparak takipçilerine bildirdi. Söze yaşadıkları şanssızlığı açıklayarak başlayan Jeyo’nun yazısı ise şöyle devam ediyor: “Bizi takip eden ve destekleyen sizleri bu konuda aydınlatmak için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. 2 gün önce 1 Nisan’da, mevcut vize işlemleri süresinin sonuna gelindiği ve her iki tarafın da (MLG ve Rave) gösterdiği yoğun çabalara rağmen 3 Filipinli takım arkadaşımız için vize alamadığımız bize bildirildi. Bize sağladıkları kesintisiz yardım ve destek için MLG’ye gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu turnuvaya gerçekten katılmak istiyorduk ancak başarıya ulaşma yolunda karşımıza aşamayacağımız engeller çıkabiliyor ve bu da onlardan biri.”

Yaşadıkları bu talihsiz durumdan sonra Rave, Kore’ye dönüp çalışmalarına devam etmek istediklerini ancak bu amaçla hareket ederken de bazı zorluklarla karşılaştıklarını açıkladılar: “MLG’ye katılamadıktan sonra yola devam etmek zorunda olduğumuzu biliyorduk ve bu amaçla oyuncularımızı tekrar Kore’ye götürerek önümüzdeki zorlu turnuvalar (ESL, Redbull LAN) için hazırlamak istiyorduk. Bu konudaki kararlığımızın bir göstergesi olarak da, takımı Kore’ye en kısa sürede götürüp bu zorlu maçlar için hazırlanabilmeleri için tüm masrafları kendi cebimizden karşıladık. Bu sabah aldığımız bilgiye göre takım arkadaşlarımız hava limanındaki göçmen kontrolünden geçmişler ancak kendilerine çok fazla soru sorulmuş. Pasaportlarına gerekli mühürler basılmış ve uçağa binmişler. Ancak çok geçmeden birkaç görevli uçağa girerek Kore’ye dönüş için gerekli belgelere sahip olmadıkları gerekçesiyle takım arkadaşlarımıza uçaktan çıkmalarını söylemiş ki bu durum başla başına bir yanlış çünkü belgelerimizde eksik yoktu. Bu sebeple Kore’ye zamanında dönememek gibi bir durumla karşı karşıyayız ve bu durumda önümüzdeki organizasyonlar için çalışma fırsatı bulamayabiliriz ve elemelerde göstereceğimiz performansın da düşme ihtimali var. Sonuç olarak biz sadece sevdikleri oyunu oynamaya çalışan oyuncularız ve bizi izleyenlere keyifli anlar yaşatmak, Güney Doğu Asya’daki DotA 2 severlere bir örnek olmak ve bir zamanlar ait olduğum ülkeyi gururlandırmak istiyoruz.”

Yapılan açıklamada da açıkça görüldüğü gibi, bütün takımın katılmak için büyük çaba sarf ettiği turnuvadan böylesine bir sebeple ayrılmak zorunda kalması takım kaptanının sinirlerini alt üst etmiş: “Hangi ülke kendisini gururla temsil etmek için hedeflerinin peşinden koşan vatandaşlarının önüne böyle engeller koyar acaba? 3 takım arkadaşımızın gerekli tüm belgelere sahip olmalarına rağmen uçağa binmeleri engellendi. Para ödeyerek gereksiz birkaç belge almanız gerekiyor ve bu belgelerin geçerliliğini inkar eden de gitmeye çalıştığınız ülkenin ta kendisi (Kore). Gerçekten inanılmaz bir sistem. Sadece paramızı değil çalışmak ve hazırlanmak için kullanmamız gereken vaktimizi de harcadılar. Rahatsızlık verdiysek özür dileriz ancak bunları sizlerle paylaşmamız gerekiyor.”

Diğer bir açıdan bakacak olursak Rave’in yerini alacak olan MVP.Phoenix de kendileri kadar iyi bir takım olarak karşımıza çıkıyor. Grup aşamalarında Rave ile aynı puanda olmaları ve sadece uzatmalarda kaybetmeleri de bunu destekler nitelikte. Bunun yanında diğer Starladder 12 ve The Summit 3 elemelerinde de ikinci oldular ve yaptıkları son 36 maçın 24’ünü kazanmalarıyla oldukça iyi bir istatistiğe sahipler.

Çevirmen. Hobi olarak Dota 2 ve CS:GO oynar. Savaş tarihine meraklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir